‘Keep the Change, Change the World!’

Op zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Stichting Pani, Friends Indeed, Stichting Palm, Stichting SamenScholen, African Foundation of Wonder en Stichting Ray of Light.

Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij zoveel mogelijk horecagelegenheden in de deelnemende steden hun fooi afstaan. Met de opbrengst hiervan worden de geselecteerde projecten geheel gefinancierd. Op deze manier krijgt iedereen op een laagdrempelige manier de kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp. Ook dit jaar zetten ruim 100 studenten uit de deelnemende steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Wilde Ganzen, partner én het goede doel, helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Zij zullen het eindbedrag aan opgehaalde fooi verdubbelen. Hierdoor kunnen zij via Nacht van de Fooi steun bieden aan de ontwikkelingsprojecten. Dit jaar zal de Nacht plaatsvinden in Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen.

 

De opbrengst zal gaan naar de onderstaande ontwikkelingsprojecten.

-       Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur.

-       Stichting Samenscholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen.

-       Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd.

-       De The Ray of Light Foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen voor op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden.

-       African Foundation Of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

-       Stichting Pani schaft weef- en spinmachines aan voor vrouwen in Bangladesh, waardoor 25 vrouwen scholing en werk krijgen.

 

In de deelnemende steden worden voor het uitgaande publiek diverse evenementen georganiseerd en staan vele horecagelegenheden in het teken van Nacht van de Fooi.

 

Wees erbij, geef fooi en draag bij aan verandering. Keep the Change, Change the world!

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0227.jpg