‘Keep the Change, Change the World!’

Op zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Stichting Pani, Friends Indeed, Stichting Palm, Stichting SamenScholen, African Foundation of Wonder en Stichting Ray of Light.

Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij zoveel mogelijk horecagelegenheden in de deelnemende steden hun fooi afstaan. Met de opbrengst hiervan worden de geselecteerde projecten geheel gefinancierd. Op deze manier krijgt iedereen op een laagdrempelige manier de kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp. Ook dit jaar zetten ruim 100 studenten uit de deelnemende steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Wilde Ganzen, partner én het goede doel, helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Zij zullen het eindbedrag aan opgehaalde fooi verdubbelen. Hierdoor kunnen zij via Nacht van de Fooi steun bieden aan de ontwikkelingsprojecten. Dit jaar zal de Nacht plaatsvinden in Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen.

 

De opbrengst zal gaan naar de onderstaande ontwikkelingsprojecten.

-       Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur.

-       Stichting Samenscholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen.

-       Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd.

-       De The Ray of Light Foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen voor op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden.

-       African Foundation Of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

-       Stichting Pani schaft weef- en spinmachines aan voor vrouwen in Bangladesh, waardoor 25 vrouwen scholing en werk krijgen.

 

In de deelnemende steden worden voor het uitgaande publiek diverse evenementen georganiseerd en staan vele horecagelegenheden in het teken van Nacht van de Fooi.

 

Wees erbij, geef fooi en draag bij aan verandering. Keep the Change, Change the world!

 

World Food Day Rdam! - Zondag 15 oktober

Kom naar dit gratis evenement voor jong en oud in en rond de Markthal van 12:00 – 18:00. Zie hoe voedsel in een kas wordt geteeld, proef de lekkerste producten en doe mee met de aardappeloogstdag.

 
De Nacht van de Kaap, levensliederen en sterke verhalen

Op 2 september gooien wij de trossen los en zetten wij met een tot de nok toe gevuld schip koers naar  een avond vol feest en vertier.  Wij hebben er zin in!
De Ode aan de Nacht, waar oude bekenden als Loes Luca, Simone van Roerade en Harry-Jan Bus te zien zullen zijn. ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017

 
Opening - Mariachi Reloaded - 15.00 - Bibliotheek - buiten

Rotterdam Unlimited is een 5-daags festival met  een multidisciplinair programma van muziek, dans, theater, poëzie, storytelling; met podia, tenten, parades en andere mobiele onderdelen; met gratis en betaalde programma onderdelen; met randprogrammering en citydressing.
Opening - Mariachi Reloaded - 15.00 - 16.00 uur - Bibliotheek - buiten

 
IMG_5741.jpg