‘Keep the Change, Change the World!’

Op zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Stichting Pani, Friends Indeed, Stichting Palm, Stichting SamenScholen, African Foundation of Wonder en Stichting Ray of Light.

Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij zoveel mogelijk horecagelegenheden in de deelnemende steden hun fooi afstaan. Met de opbrengst hiervan worden de geselecteerde projecten geheel gefinancierd. Op deze manier krijgt iedereen op een laagdrempelige manier de kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp. Ook dit jaar zetten ruim 100 studenten uit de deelnemende steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Wilde Ganzen, partner én het goede doel, helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Zij zullen het eindbedrag aan opgehaalde fooi verdubbelen. Hierdoor kunnen zij via Nacht van de Fooi steun bieden aan de ontwikkelingsprojecten. Dit jaar zal de Nacht plaatsvinden in Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen.

 

De opbrengst zal gaan naar de onderstaande ontwikkelingsprojecten.

-       Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur.

-       Stichting Samenscholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen.

-       Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd.

-       De The Ray of Light Foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen voor op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden.

-       African Foundation Of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

-       Stichting Pani schaft weef- en spinmachines aan voor vrouwen in Bangladesh, waardoor 25 vrouwen scholing en werk krijgen.

 

In de deelnemende steden worden voor het uitgaande publiek diverse evenementen georganiseerd en staan vele horecagelegenheden in het teken van Nacht van de Fooi.

 

Wees erbij, geef fooi en draag bij aan verandering. Keep the Change, Change the world!

 

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
IMG_4935.jpg