Stadsdichter Rotterdam steunt voedselbank

Ester Naomi Perquin heeft de buik vol van woorden. Stadsdichter Ester Naomi Perquin presenteert haar nieuwe project. Op 2 november om 10.00 uur overhandigt zij het eerste exemplaar van een tas met daarop haar gedicht Afgemeten aan Clara Sies, directeur van de Voedselbank.

Plaats van handeling is de vestiging van Bakkerij Klootwijk aan de Slinge 580 te Rotterdam.

Iedere week zijn meer dan 2800 Rotterdamse gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Zij leven onder de armoedegrens en zijn nauwelijks in staat om een maaltijd op tafel te zetten. Speciaal voor hen schreef Perquin het gedicht Afgemeten.  Het gedicht wordt op 12.000 tassen verspreid door bakkerijketen Klootwijk in alle vestigingen in Rotterdam, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Oud-Beijerland en Rhoon. Iedereen die in november op woensdag drie broden voor de prijs van twee koopt krijgt de tas er gratis bij. De Stadsdichter roept bovendien op de Voedselbank te steunen onder het motto 'Heeft u ook de buik vol van woorden? Stel dan daden!'

 

De tekst van het gedicht luidt als volgt:

Afgemeten

Er woont een vrouw in de stad, levend van water en lucht. Ze draagt haar lege tassen door de straten. Thuis schikt ze gaten op schalen, dan lijkt het nog wat.

Haar zoons dromen 's nachts van trommels vol en bakken over. Van versgebakken brood en kommen rijst, van pannen tot de rand gevuld en nooit meer stop met eten stop nou toch, straks raakt de hele week nog op.

En altijd weet ze nog iets op te vullen, om te keren, hergebruikt ze de dagen en oefent zich trager te verteren, draait ze klokken terug.

Steeds bezig riemen aan te halen. Altijd zegels, flessen, bonnen sparend, restjes van restjes zorgvuldig bewarend.

Levend van water en lucht.

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0189.jpg