Stadsdichter Rotterdam steunt voedselbank

Ester Naomi Perquin heeft de buik vol van woorden. Stadsdichter Ester Naomi Perquin presenteert haar nieuwe project. Op 2 november om 10.00 uur overhandigt zij het eerste exemplaar van een tas met daarop haar gedicht Afgemeten aan Clara Sies, directeur van de Voedselbank.

Plaats van handeling is de vestiging van Bakkerij Klootwijk aan de Slinge 580 te Rotterdam.

Iedere week zijn meer dan 2800 Rotterdamse gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Zij leven onder de armoedegrens en zijn nauwelijks in staat om een maaltijd op tafel te zetten. Speciaal voor hen schreef Perquin het gedicht Afgemeten.  Het gedicht wordt op 12.000 tassen verspreid door bakkerijketen Klootwijk in alle vestigingen in Rotterdam, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Oud-Beijerland en Rhoon. Iedereen die in november op woensdag drie broden voor de prijs van twee koopt krijgt de tas er gratis bij. De Stadsdichter roept bovendien op de Voedselbank te steunen onder het motto 'Heeft u ook de buik vol van woorden? Stel dan daden!'

 

De tekst van het gedicht luidt als volgt:

Afgemeten

Er woont een vrouw in de stad, levend van water en lucht. Ze draagt haar lege tassen door de straten. Thuis schikt ze gaten op schalen, dan lijkt het nog wat.

Haar zoons dromen 's nachts van trommels vol en bakken over. Van versgebakken brood en kommen rijst, van pannen tot de rand gevuld en nooit meer stop met eten stop nou toch, straks raakt de hele week nog op.

En altijd weet ze nog iets op te vullen, om te keren, hergebruikt ze de dagen en oefent zich trager te verteren, draait ze klokken terug.

Steeds bezig riemen aan te halen. Altijd zegels, flessen, bonnen sparend, restjes van restjes zorgvuldig bewarend.

Levend van water en lucht.

 

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
IMG_0651.jpg