CineNoord (voorheen Kloosterbioscoop)

Oude Noorden

Vanaf mei gaat de Kloosterbioscoop door onder een andere naam, CineNoord. De entreeprijs, locatie en het tijdstip veranderen echter niet! We blijven maandagavond speelfilms vertonen voor 3,- per kaartje.

 

Filmprogramma mei 2012

ma 07/05 De Heineken Ontvoering

crime/thriller, 2011, 12 jaar e.o.

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

 

ma 14/05 The Curse of the Were-Rabbit

animatie / comedy, 2006, 6 jaar e.o.

Dreamworks en Aardman zijn verantwoordelijk voor de allereerste speelfilm van Wallace en Gromit, de beroemde kaasliefhebbende uitvinder en zijn slimme hond, die over de hele wereld fans hebben en bekend zijn van Oscar-winnende filmpjes waarin ze de hoofdrol spelen. Wanneer de veelgeroemde groenten die hun stadje voortbrengt beginnen te verdwijnen, moet het heldhaftige duo al hun geniale uitvindingen gebruiken om een imposant, pluizig beest de voet dwars te zetten.

 

ma 21/05 Das Weisse Band

drama/mystery, 2009, 12 jaar e.o.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

 

ma 28/05 Burn after Reading

comedy/crime, 2008, 12 jaar e.o.

Een absolute sterrencast, aangevoerd door George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich, trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid. Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen!

 

Voor actuele info en reserveringen kijk op www.kloosterbioscoop.nl

Word vriend op facebook.com/cinenoord

Volg onze tweets op twitter.com/cinenoord

 

Zaal/bar open 19:00; Start film 19:30

Entree 3,-

Locatie: Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81, Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
P1020996.jpg