CineNoord (voorheen Kloosterbioscoop)

Oude Noorden

Vanaf mei gaat de Kloosterbioscoop door onder een andere naam, CineNoord. De entreeprijs, locatie en het tijdstip veranderen echter niet! We blijven maandagavond speelfilms vertonen voor 3,- per kaartje.

 

Filmprogramma mei 2012

ma 07/05 De Heineken Ontvoering

crime/thriller, 2011, 12 jaar e.o.

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

 

ma 14/05 The Curse of the Were-Rabbit

animatie / comedy, 2006, 6 jaar e.o.

Dreamworks en Aardman zijn verantwoordelijk voor de allereerste speelfilm van Wallace en Gromit, de beroemde kaasliefhebbende uitvinder en zijn slimme hond, die over de hele wereld fans hebben en bekend zijn van Oscar-winnende filmpjes waarin ze de hoofdrol spelen. Wanneer de veelgeroemde groenten die hun stadje voortbrengt beginnen te verdwijnen, moet het heldhaftige duo al hun geniale uitvindingen gebruiken om een imposant, pluizig beest de voet dwars te zetten.

 

ma 21/05 Das Weisse Band

drama/mystery, 2009, 12 jaar e.o.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

 

ma 28/05 Burn after Reading

comedy/crime, 2008, 12 jaar e.o.

Een absolute sterrencast, aangevoerd door George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich, trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid. Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen!

 

Voor actuele info en reserveringen kijk op www.kloosterbioscoop.nl

Word vriend op facebook.com/cinenoord

Volg onze tweets op twitter.com/cinenoord

 

Zaal/bar open 19:00; Start film 19:30

Entree 3,-

Locatie: Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81, Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
IMG_5470.jpg