CineNoord (voorheen Kloosterbioscoop)

Oude Noorden

Vanaf mei gaat de Kloosterbioscoop door onder een andere naam, CineNoord. De entreeprijs, locatie en het tijdstip veranderen echter niet! We blijven maandagavond speelfilms vertonen voor 3,- per kaartje.

 

Filmprogramma mei 2012

ma 07/05 De Heineken Ontvoering

crime/thriller, 2011, 12 jaar e.o.

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

 

ma 14/05 The Curse of the Were-Rabbit

animatie / comedy, 2006, 6 jaar e.o.

Dreamworks en Aardman zijn verantwoordelijk voor de allereerste speelfilm van Wallace en Gromit, de beroemde kaasliefhebbende uitvinder en zijn slimme hond, die over de hele wereld fans hebben en bekend zijn van Oscar-winnende filmpjes waarin ze de hoofdrol spelen. Wanneer de veelgeroemde groenten die hun stadje voortbrengt beginnen te verdwijnen, moet het heldhaftige duo al hun geniale uitvindingen gebruiken om een imposant, pluizig beest de voet dwars te zetten.

 

ma 21/05 Das Weisse Band

drama/mystery, 2009, 12 jaar e.o.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

 

ma 28/05 Burn after Reading

comedy/crime, 2008, 12 jaar e.o.

Een absolute sterrencast, aangevoerd door George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich, trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid. Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen!

 

Voor actuele info en reserveringen kijk op www.kloosterbioscoop.nl

Word vriend op facebook.com/cinenoord

Volg onze tweets op twitter.com/cinenoord

 

Zaal/bar open 19:00; Start film 19:30

Entree 3,-

Locatie: Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81, Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_0227.jpg