Klimaatstraatfeest van start!

Oude Noorden

Zaterdag 13 oktober aanstaande gaat de Klimaatstratencampagne weer van start in Rotterdam. Om 18.30 uur trappen we af op het Noordplein met een 1) een gratis voorstelling van Circus Meatball en Van der Camp met de voorstelling ‘de Verukkelijke Vuilnismannen’ en 2) de ledlampionnenoptocht door Noord (met voor de kleintjes een treintje). Vanaf 14.30 uur al kunnen kinderen ledlampionnen maken bij de grote tent op het Noordplein.

De Klimaatstratencampagne is een energiebesparingswedstrijd tussen alle straten in heel Nederland. Bewoners kunnen zich via de website www.klimaatstraatfeest.nl aanmelden. Met energiebesparing in eigen huis maar vooral ook MET de buren samen kunnen punten worden behaald. In Rotterdam krijgen alle straten die deelnemen aan de wedstrijd al direct 1000 extra punten omdat Rotterdam een goudenster gemeente is!

Afvalrace

Dit jaar wordt de wedstrijd een echte afvalrace. De eerste afvalronde is 16 januari komend jaar. Dan stopt de inschrijving en gaan de beste 150 straten van Nederland door. Na 1 maart strijden de beste 50 straten en begin april wordt bekend welke 10 straten in Nederland hebben gewonnen en wie de 10 superstraatfeesten gaat winnen op 25 mei!

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0387.jpg