Klimaatstraatfeest van start!

Oude Noorden

Zaterdag 13 oktober aanstaande gaat de Klimaatstratencampagne weer van start in Rotterdam. Om 18.30 uur trappen we af op het Noordplein met een 1) een gratis voorstelling van Circus Meatball en Van der Camp met de voorstelling ‘de Verukkelijke Vuilnismannen’ en 2) de ledlampionnenoptocht door Noord (met voor de kleintjes een treintje). Vanaf 14.30 uur al kunnen kinderen ledlampionnen maken bij de grote tent op het Noordplein.

De Klimaatstratencampagne is een energiebesparingswedstrijd tussen alle straten in heel Nederland. Bewoners kunnen zich via de website www.klimaatstraatfeest.nl aanmelden. Met energiebesparing in eigen huis maar vooral ook MET de buren samen kunnen punten worden behaald. In Rotterdam krijgen alle straten die deelnemen aan de wedstrijd al direct 1000 extra punten omdat Rotterdam een goudenster gemeente is!

Afvalrace

Dit jaar wordt de wedstrijd een echte afvalrace. De eerste afvalronde is 16 januari komend jaar. Dan stopt de inschrijving en gaan de beste 150 straten van Nederland door. Na 1 maart strijden de beste 50 straten en begin april wordt bekend welke 10 straten in Nederland hebben gewonnen en wie de 10 superstraatfeesten gaat winnen op 25 mei!

 

Gerelateerde artikelen

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_0227.jpg