Klimaatstraatfeest van start!

Oude Noorden

Zaterdag 13 oktober aanstaande gaat de Klimaatstratencampagne weer van start in Rotterdam. Om 18.30 uur trappen we af op het Noordplein met een 1) een gratis voorstelling van Circus Meatball en Van der Camp met de voorstelling ‘de Verukkelijke Vuilnismannen’ en 2) de ledlampionnenoptocht door Noord (met voor de kleintjes een treintje). Vanaf 14.30 uur al kunnen kinderen ledlampionnen maken bij de grote tent op het Noordplein.

De Klimaatstratencampagne is een energiebesparingswedstrijd tussen alle straten in heel Nederland. Bewoners kunnen zich via de website www.klimaatstraatfeest.nl aanmelden. Met energiebesparing in eigen huis maar vooral ook MET de buren samen kunnen punten worden behaald. In Rotterdam krijgen alle straten die deelnemen aan de wedstrijd al direct 1000 extra punten omdat Rotterdam een goudenster gemeente is!

Afvalrace

Dit jaar wordt de wedstrijd een echte afvalrace. De eerste afvalronde is 16 januari komend jaar. Dan stopt de inschrijving en gaan de beste 150 straten van Nederland door. Na 1 maart strijden de beste 50 straten en begin april wordt bekend welke 10 straten in Nederland hebben gewonnen en wie de 10 superstraatfeesten gaat winnen op 25 mei!

 

Gerelateerde artikelen

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
P1050318.jpg