Er is veel in het Oude Noorden

Oude Noorden

Er is veel te zien en te vinden in het Oude Noorden. Fijnproevers weten het al, maar nog meer Rotterdammers mogen het ontdekken. Vrijdag 21 december startte daarom de winkelcampagne Oude Noorden met het uitdelen van 5.000 gratis gevulde tasjes en shoppinggidsen.

Vele bijzondere winkels
Vilt, wol, leer, design, kleding, biologisch eten, vintage meubels of bubbels en wijnen, je komt het allemaal tegen in de vele winkeltjes die het Oude Noorden rijk is. De handige shoppinggids leidt de bezoeker er langs.

Exclusieve Oude Noorden-tas
Rotterdammers die de komende tijd in het Oude Noorden winkelen, krijgen een exclusieve Oude Noorden tas. Behalve de handige gids, vindt de shopper hierin een vilten sleutelhanger, postcards en leuke recepten uit de wijk.

'In no time de ware wannahaves'
Ondernemers in het Oude Noorden geven de komende tijd 5.000 tasjes weg. Van de 'shopping guides' worden er 15.000 verspreid in heel Rotterdam. Met deze gids weet de liefhebber ‘binnen no time waar hij moet zijn voor de wannahaves’, een goede bak koffie of een anders-dan-anders etentje. De horeca in het Oude Noorden valt de bezoekers al langer op, de wijk scoort met zes IENS toppers 2013 goed op de lijst.

Gebiedspromotie Oude Noorden
Het Oude Noorden is volop in ontwikkeling. De oude stadswijk is steeds meer in trek bij jonge gezinnen en Rotterdammers die houden van het stadsleven. De wijkaanpak ‘Naar ’t Gouwe Noorden’ begint zijn vruchten af te werpen. Pleinen en straten worden groener en kindvriendelijker, de historische stijl van huizen en straten is weer zichtbaar, er zijn nieuwbouwplannen voor de Rottebocht en Soetendaalseplein plus de winkels hebben een betere uitstraling.

Bron: rotterdam.nl

Nieuwe website van het Oude Noorden

 

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
P1020004.jpg