Er is veel in het Oude Noorden

Oude Noorden

Er is veel te zien en te vinden in het Oude Noorden. Fijnproevers weten het al, maar nog meer Rotterdammers mogen het ontdekken. Vrijdag 21 december startte daarom de winkelcampagne Oude Noorden met het uitdelen van 5.000 gratis gevulde tasjes en shoppinggidsen.

Vele bijzondere winkels
Vilt, wol, leer, design, kleding, biologisch eten, vintage meubels of bubbels en wijnen, je komt het allemaal tegen in de vele winkeltjes die het Oude Noorden rijk is. De handige shoppinggids leidt de bezoeker er langs.

Exclusieve Oude Noorden-tas
Rotterdammers die de komende tijd in het Oude Noorden winkelen, krijgen een exclusieve Oude Noorden tas. Behalve de handige gids, vindt de shopper hierin een vilten sleutelhanger, postcards en leuke recepten uit de wijk.

'In no time de ware wannahaves'
Ondernemers in het Oude Noorden geven de komende tijd 5.000 tasjes weg. Van de 'shopping guides' worden er 15.000 verspreid in heel Rotterdam. Met deze gids weet de liefhebber ‘binnen no time waar hij moet zijn voor de wannahaves’, een goede bak koffie of een anders-dan-anders etentje. De horeca in het Oude Noorden valt de bezoekers al langer op, de wijk scoort met zes IENS toppers 2013 goed op de lijst.

Gebiedspromotie Oude Noorden
Het Oude Noorden is volop in ontwikkeling. De oude stadswijk is steeds meer in trek bij jonge gezinnen en Rotterdammers die houden van het stadsleven. De wijkaanpak ‘Naar ’t Gouwe Noorden’ begint zijn vruchten af te werpen. Pleinen en straten worden groener en kindvriendelijker, de historische stijl van huizen en straten is weer zichtbaar, er zijn nieuwbouwplannen voor de Rottebocht en Soetendaalseplein plus de winkels hebben een betere uitstraling.

Bron: rotterdam.nl

Nieuwe website van het Oude Noorden

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_4022.jpg