Verzin het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid

Charlois

Grand Prix du SUD, zo heet de jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid. Stichting Stedelinks010 reikt voor het beste idee een bedrag uit van €15.000. Ieder idee kan, zolang het maar de ambitie heeft het stedelijke leven op Rotterdam Zuid te verbeteren.

Een idee kan bijvoorbeeld zijn een goede verbetering, toevoeging of verandering van de openbare ruimte of de woonomgeving. Ideeën kunnen in alle mogelijke vormen worden ingediend: als voorstel, tekening, maquette, alles is mogelijk. Het is een open prijsvraag: iedereen met een goed idee kan meedoen. Voor de uiteindelijke realisatie van het winnende idee is een startbedrag van €15.000 beschikbaar.

Grand Prix du SUD

De Grand Prix du SUD is een nieuwe, jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste idee voor Rotterdam Zuid. De prijsvraag is geïnitieerd door stichting Stedelinks010, een samenwerkingsverband van 3 kunstenaarsteams die al lange tijd betrokken zijn bij Zuid. De Grand Prix du SUD is onderdeel van een reeks projecten in de campagne Werken Aan Op Zuid. Het doel van de campagne is om Rotterdam Zuid op een bijzondere manier op de kaart te zetten.

Tentoonstelling 100 beste ideeën

De eerste ingediende ideeën worden gepresenteerd in een tentoonstelling tijdens de opening van het Kunstweekend Charlois op 21 juni om 17:00 in De Nieuwe Oogst (Maassilo). Daarna wordt de Grand Prix du SUD van 6 t/m 27 juli getoond tijdens de 5de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Making City in de RiverClub Gallery (Delftstestraat 6). De voortdurend groeiende tentoonstelling – want mensen kunnen te allen tijde ideeën blijven indienen – zal reizen door de stad en zal telkens de 100 beste ideeën van dat moment tonen op een landschap van honderd gelijke sokkels. De jurering vindt plaats aan het eind van het jaar 2012.

woonstadrotterdam.nl

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_5405.jpg