Verzin het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid

Charlois

Grand Prix du SUD, zo heet de jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid. Stichting Stedelinks010 reikt voor het beste idee een bedrag uit van €15.000. Ieder idee kan, zolang het maar de ambitie heeft het stedelijke leven op Rotterdam Zuid te verbeteren.

Een idee kan bijvoorbeeld zijn een goede verbetering, toevoeging of verandering van de openbare ruimte of de woonomgeving. Ideeën kunnen in alle mogelijke vormen worden ingediend: als voorstel, tekening, maquette, alles is mogelijk. Het is een open prijsvraag: iedereen met een goed idee kan meedoen. Voor de uiteindelijke realisatie van het winnende idee is een startbedrag van €15.000 beschikbaar.

Grand Prix du SUD

De Grand Prix du SUD is een nieuwe, jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste idee voor Rotterdam Zuid. De prijsvraag is geïnitieerd door stichting Stedelinks010, een samenwerkingsverband van 3 kunstenaarsteams die al lange tijd betrokken zijn bij Zuid. De Grand Prix du SUD is onderdeel van een reeks projecten in de campagne Werken Aan Op Zuid. Het doel van de campagne is om Rotterdam Zuid op een bijzondere manier op de kaart te zetten.

Tentoonstelling 100 beste ideeën

De eerste ingediende ideeën worden gepresenteerd in een tentoonstelling tijdens de opening van het Kunstweekend Charlois op 21 juni om 17:00 in De Nieuwe Oogst (Maassilo). Daarna wordt de Grand Prix du SUD van 6 t/m 27 juli getoond tijdens de 5de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Making City in de RiverClub Gallery (Delftstestraat 6). De voortdurend groeiende tentoonstelling – want mensen kunnen te allen tijde ideeën blijven indienen – zal reizen door de stad en zal telkens de 100 beste ideeën van dat moment tonen op een landschap van honderd gelijke sokkels. De jurering vindt plaats aan het eind van het jaar 2012.

woonstadrotterdam.nl

 

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_5741.jpg