Verzin het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid

Charlois

Grand Prix du SUD, zo heet de jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste stedelijke idee voor Rotterdam Zuid. Stichting Stedelinks010 reikt voor het beste idee een bedrag uit van €15.000. Ieder idee kan, zolang het maar de ambitie heeft het stedelijke leven op Rotterdam Zuid te verbeteren.

Een idee kan bijvoorbeeld zijn een goede verbetering, toevoeging of verandering van de openbare ruimte of de woonomgeving. Ideeën kunnen in alle mogelijke vormen worden ingediend: als voorstel, tekening, maquette, alles is mogelijk. Het is een open prijsvraag: iedereen met een goed idee kan meedoen. Voor de uiteindelijke realisatie van het winnende idee is een startbedrag van €15.000 beschikbaar.

Grand Prix du SUD

De Grand Prix du SUD is een nieuwe, jaarlijks terugkerende prijsvraag voor het beste idee voor Rotterdam Zuid. De prijsvraag is geïnitieerd door stichting Stedelinks010, een samenwerkingsverband van 3 kunstenaarsteams die al lange tijd betrokken zijn bij Zuid. De Grand Prix du SUD is onderdeel van een reeks projecten in de campagne Werken Aan Op Zuid. Het doel van de campagne is om Rotterdam Zuid op een bijzondere manier op de kaart te zetten.

Tentoonstelling 100 beste ideeën

De eerste ingediende ideeën worden gepresenteerd in een tentoonstelling tijdens de opening van het Kunstweekend Charlois op 21 juni om 17:00 in De Nieuwe Oogst (Maassilo). Daarna wordt de Grand Prix du SUD van 6 t/m 27 juli getoond tijdens de 5de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Making City in de RiverClub Gallery (Delftstestraat 6). De voortdurend groeiende tentoonstelling – want mensen kunnen te allen tijde ideeën blijven indienen – zal reizen door de stad en zal telkens de 100 beste ideeën van dat moment tonen op een landschap van honderd gelijke sokkels. De jurering vindt plaats aan het eind van het jaar 2012.

woonstadrotterdam.nl

 

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_5620.jpg