Katendrecht wint prestigieuze vastgoedprijs

Katendrecht

Internationale erkenning met FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands 2012. Katendrecht valt opnieuw in de prijzen. Het Rotterdamse schiereiland wint de prestigieuze, internationale vastgoedprijs van FIABCI in de categorie Environmental (Rehabilitation / Restoration).

 

Wethouder Hamit Karakus: “Katendrecht won al eerder de Gulden Feniks, de Rotterdamse bouwkwaliteitsprijs, de Neprom Gebiedsontwikkelingsprijs en werd tweede bij de eervolle Gouden Piramide. Met de FIABCI Prix d’Excellence wordt Katendrecht ook internationaal erkend als een gebied dat een fantastische transformatie heeft ondergaan.

Daar mogen we in Rotterdam heel trots op zijn.”

Katendrecht

Het schiereiland Katendrecht is onderdeel van het grote gebied Stadshavens Rotterdam en een van de negen wijken van deelgemeente Feijenoord. Voor de eeuwwisseling kampte het met veel problemen als overlast en criminaliteit. In nauwe samenwerking met Proper-Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam kwam de transformatie van het schiereiland in 2000 op gang. De renovatie van het bestaande woongebied én de aanpak van de voormalige haventerreinen werd een feit. Parallel hieraan startte de gebiedscampagne ‘Kun jij de Kaap aan?’ om nieuwe bewoners en ondernemers naar het gebied te trekken. Deze appelleert aan het roemruchte verleden van de Kaap.

FIABCI

FIABCI is een wereldwijd erkende vastgoedfederatie, in 1948 opgericht in Parijs. Ze opereert in 60 landen en vertegenwoordigt 500.000 vastgoedprofessionals. De FIABCI prijs bestaat sinds 1982 en wordt gezien als de Oscar van de vastgoedwereld. De internationale prijsuitreiking van de FIABCI Prix d’Excellence vindt in mei 2013 plaats in Taichung, Taiwan.

 

 

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
IMG_0690.jpg