Katendrecht wint prestigieuze vastgoedprijs

Katendrecht

Internationale erkenning met FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands 2012. Katendrecht valt opnieuw in de prijzen. Het Rotterdamse schiereiland wint de prestigieuze, internationale vastgoedprijs van FIABCI in de categorie Environmental (Rehabilitation / Restoration).

 

Wethouder Hamit Karakus: “Katendrecht won al eerder de Gulden Feniks, de Rotterdamse bouwkwaliteitsprijs, de Neprom Gebiedsontwikkelingsprijs en werd tweede bij de eervolle Gouden Piramide. Met de FIABCI Prix d’Excellence wordt Katendrecht ook internationaal erkend als een gebied dat een fantastische transformatie heeft ondergaan.

Daar mogen we in Rotterdam heel trots op zijn.”

Katendrecht

Het schiereiland Katendrecht is onderdeel van het grote gebied Stadshavens Rotterdam en een van de negen wijken van deelgemeente Feijenoord. Voor de eeuwwisseling kampte het met veel problemen als overlast en criminaliteit. In nauwe samenwerking met Proper-Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam kwam de transformatie van het schiereiland in 2000 op gang. De renovatie van het bestaande woongebied én de aanpak van de voormalige haventerreinen werd een feit. Parallel hieraan startte de gebiedscampagne ‘Kun jij de Kaap aan?’ om nieuwe bewoners en ondernemers naar het gebied te trekken. Deze appelleert aan het roemruchte verleden van de Kaap.

FIABCI

FIABCI is een wereldwijd erkende vastgoedfederatie, in 1948 opgericht in Parijs. Ze opereert in 60 landen en vertegenwoordigt 500.000 vastgoedprofessionals. De FIABCI prijs bestaat sinds 1982 en wordt gezien als de Oscar van de vastgoedwereld. De internationale prijsuitreiking van de FIABCI Prix d’Excellence vindt in mei 2013 plaats in Taichung, Taiwan.

 

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
P1020996.jpg