Katendrecht wint prestigieuze vastgoedprijs

Katendrecht

Internationale erkenning met FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands 2012. Katendrecht valt opnieuw in de prijzen. Het Rotterdamse schiereiland wint de prestigieuze, internationale vastgoedprijs van FIABCI in de categorie Environmental (Rehabilitation / Restoration).

 

Wethouder Hamit Karakus: “Katendrecht won al eerder de Gulden Feniks, de Rotterdamse bouwkwaliteitsprijs, de Neprom Gebiedsontwikkelingsprijs en werd tweede bij de eervolle Gouden Piramide. Met de FIABCI Prix d’Excellence wordt Katendrecht ook internationaal erkend als een gebied dat een fantastische transformatie heeft ondergaan.

Daar mogen we in Rotterdam heel trots op zijn.”

Katendrecht

Het schiereiland Katendrecht is onderdeel van het grote gebied Stadshavens Rotterdam en een van de negen wijken van deelgemeente Feijenoord. Voor de eeuwwisseling kampte het met veel problemen als overlast en criminaliteit. In nauwe samenwerking met Proper-Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam kwam de transformatie van het schiereiland in 2000 op gang. De renovatie van het bestaande woongebied én de aanpak van de voormalige haventerreinen werd een feit. Parallel hieraan startte de gebiedscampagne ‘Kun jij de Kaap aan?’ om nieuwe bewoners en ondernemers naar het gebied te trekken. Deze appelleert aan het roemruchte verleden van de Kaap.

FIABCI

FIABCI is een wereldwijd erkende vastgoedfederatie, in 1948 opgericht in Parijs. Ze opereert in 60 landen en vertegenwoordigt 500.000 vastgoedprofessionals. De FIABCI prijs bestaat sinds 1982 en wordt gezien als de Oscar van de vastgoedwereld. De internationale prijsuitreiking van de FIABCI Prix d’Excellence vindt in mei 2013 plaats in Taichung, Taiwan.

 

 

World Food Day Rdam! - Zondag 15 oktober

Kom naar dit gratis evenement voor jong en oud in en rond de Markthal van 12:00 – 18:00. Zie hoe voedsel in een kas wordt geteeld, proef de lekkerste producten en doe mee met de aardappeloogstdag.

 
De Nacht van de Kaap, levensliederen en sterke verhalen

Op 2 september gooien wij de trossen los en zetten wij met een tot de nok toe gevuld schip koers naar  een avond vol feest en vertier.  Wij hebben er zin in!
De Ode aan de Nacht, waar oude bekenden als Loes Luca, Simone van Roerade en Harry-Jan Bus te zien zullen zijn. ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017

 
Opening - Mariachi Reloaded - 15.00 - Bibliotheek - buiten

Rotterdam Unlimited is een 5-daags festival met  een multidisciplinair programma van muziek, dans, theater, poëzie, storytelling; met podia, tenten, parades en andere mobiele onderdelen; met gratis en betaalde programma onderdelen; met randprogrammering en citydressing.
Opening - Mariachi Reloaded - 15.00 - 16.00 uur - Bibliotheek - buiten

 
IMG_4022.jpg