Katendrecht wint prestigieuze vastgoedprijs

Katendrecht

Internationale erkenning met FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands 2012. Katendrecht valt opnieuw in de prijzen. Het Rotterdamse schiereiland wint de prestigieuze, internationale vastgoedprijs van FIABCI in de categorie Environmental (Rehabilitation / Restoration).

 

Wethouder Hamit Karakus: “Katendrecht won al eerder de Gulden Feniks, de Rotterdamse bouwkwaliteitsprijs, de Neprom Gebiedsontwikkelingsprijs en werd tweede bij de eervolle Gouden Piramide. Met de FIABCI Prix d’Excellence wordt Katendrecht ook internationaal erkend als een gebied dat een fantastische transformatie heeft ondergaan.

Daar mogen we in Rotterdam heel trots op zijn.”

Katendrecht

Het schiereiland Katendrecht is onderdeel van het grote gebied Stadshavens Rotterdam en een van de negen wijken van deelgemeente Feijenoord. Voor de eeuwwisseling kampte het met veel problemen als overlast en criminaliteit. In nauwe samenwerking met Proper-Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam kwam de transformatie van het schiereiland in 2000 op gang. De renovatie van het bestaande woongebied én de aanpak van de voormalige haventerreinen werd een feit. Parallel hieraan startte de gebiedscampagne ‘Kun jij de Kaap aan?’ om nieuwe bewoners en ondernemers naar het gebied te trekken. Deze appelleert aan het roemruchte verleden van de Kaap.

FIABCI

FIABCI is een wereldwijd erkende vastgoedfederatie, in 1948 opgericht in Parijs. Ze opereert in 60 landen en vertegenwoordigt 500.000 vastgoedprofessionals. De FIABCI prijs bestaat sinds 1982 en wordt gezien als de Oscar van de vastgoedwereld. De internationale prijsuitreiking van de FIABCI Prix d’Excellence vindt in mei 2013 plaats in Taichung, Taiwan.

 

 

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
IMG_0387.jpg