Katendrecht wint prestigieuze vastgoedprijs

Katendrecht

Internationale erkenning met FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands 2012. Katendrecht valt opnieuw in de prijzen. Het Rotterdamse schiereiland wint de prestigieuze, internationale vastgoedprijs van FIABCI in de categorie Environmental (Rehabilitation / Restoration).

 

Wethouder Hamit Karakus: “Katendrecht won al eerder de Gulden Feniks, de Rotterdamse bouwkwaliteitsprijs, de Neprom Gebiedsontwikkelingsprijs en werd tweede bij de eervolle Gouden Piramide. Met de FIABCI Prix d’Excellence wordt Katendrecht ook internationaal erkend als een gebied dat een fantastische transformatie heeft ondergaan.

Daar mogen we in Rotterdam heel trots op zijn.”

Katendrecht

Het schiereiland Katendrecht is onderdeel van het grote gebied Stadshavens Rotterdam en een van de negen wijken van deelgemeente Feijenoord. Voor de eeuwwisseling kampte het met veel problemen als overlast en criminaliteit. In nauwe samenwerking met Proper-Stok Ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam kwam de transformatie van het schiereiland in 2000 op gang. De renovatie van het bestaande woongebied én de aanpak van de voormalige haventerreinen werd een feit. Parallel hieraan startte de gebiedscampagne ‘Kun jij de Kaap aan?’ om nieuwe bewoners en ondernemers naar het gebied te trekken. Deze appelleert aan het roemruchte verleden van de Kaap.

FIABCI

FIABCI is een wereldwijd erkende vastgoedfederatie, in 1948 opgericht in Parijs. Ze opereert in 60 landen en vertegenwoordigt 500.000 vastgoedprofessionals. De FIABCI prijs bestaat sinds 1982 en wordt gezien als de Oscar van de vastgoedwereld. De internationale prijsuitreiking van de FIABCI Prix d’Excellence vindt in mei 2013 plaats in Taichung, Taiwan.

 

 

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_4922.jpg