Veel belangstelling voor gebiedsontwikkeling Rijnhaven

Katendrecht

Zeven consortia hebben interesse getoond in het ontwikkelen van de Rijnhaven. Deze consortia die aan de slag willen met de ontwikkeling van de voormalige haven tussen de Wilhelminapier en Katendrecht bestaan uit bedrijven en instellingen uit binnen- en buitenland. Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed, Stedelijke Economie/Projectwethouder Zuid) is verheugd met het grote aantal inschrijvingen: ‘Dit laat zien dat Rotterdam aantrekkelijk is voor bedrijven om te investeren in innovatieve ontwikkelingen.’

 

De manier waarop Rotterdam de 21 hectare van de Rijnhaven wil ontwikkelen is om meerdere redenen uniek te noemen. Karakus: ‘Niet alleen wordt er nergens in Nederland, midden in de stad, op zo’n grote schaal op het water ontwikkeld; de markt krijgt ook maximale ruimte om zelf invulling te geven aan de gebiedsontwikkeling. De gemeente heeft namelijk vooraf alleen de ambities en randvoorwaarden vastgesteld, niet het programma.’

Selectiecommissie

Van de gegadigden wordt nu eerst vastgesteld of ze voldoen aan de inschrijvingsvereisten. Zo moeten ze ervaring hebben in het op eigen risico ontwikkelen van een gebied. De komende tijd worden de ideeën verder uitgewerkt. De partijen hebben tot eind januari 2014 de tijd om hun definitieve visies op de Rijnhaven in te leveren. Hierna is de internationale selectiecommissie (onder voorzitterschap van Pieter Winsemius) aan zet. Uiteindelijk wordt er één partij gekozen die de Rijnhaven voor een concessieperiode van 30 jaar mag ontwikkelen.

Kennismarkt

Om de inschrijvers zo goed mogelijk te faciliteren, houdt de gemeente Rotterdam eind dit jaar een ‘kennismarkt’. De kennismarkt is bedoeld om bedrijven en personen met speciale ideeën of kennis over de gebiedsontwikkeling Rijnhaven in contact te brengen met de inschrijvers. De inschrijvers krijgen zo de mogelijkheid om hun plannen te optimaliseren.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_3292.jpg