Veel belangstelling voor gebiedsontwikkeling Rijnhaven

Katendrecht

Zeven consortia hebben interesse getoond in het ontwikkelen van de Rijnhaven. Deze consortia die aan de slag willen met de ontwikkeling van de voormalige haven tussen de Wilhelminapier en Katendrecht bestaan uit bedrijven en instellingen uit binnen- en buitenland. Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed, Stedelijke Economie/Projectwethouder Zuid) is verheugd met het grote aantal inschrijvingen: ‘Dit laat zien dat Rotterdam aantrekkelijk is voor bedrijven om te investeren in innovatieve ontwikkelingen.’

 

De manier waarop Rotterdam de 21 hectare van de Rijnhaven wil ontwikkelen is om meerdere redenen uniek te noemen. Karakus: ‘Niet alleen wordt er nergens in Nederland, midden in de stad, op zo’n grote schaal op het water ontwikkeld; de markt krijgt ook maximale ruimte om zelf invulling te geven aan de gebiedsontwikkeling. De gemeente heeft namelijk vooraf alleen de ambities en randvoorwaarden vastgesteld, niet het programma.’

Selectiecommissie

Van de gegadigden wordt nu eerst vastgesteld of ze voldoen aan de inschrijvingsvereisten. Zo moeten ze ervaring hebben in het op eigen risico ontwikkelen van een gebied. De komende tijd worden de ideeën verder uitgewerkt. De partijen hebben tot eind januari 2014 de tijd om hun definitieve visies op de Rijnhaven in te leveren. Hierna is de internationale selectiecommissie (onder voorzitterschap van Pieter Winsemius) aan zet. Uiteindelijk wordt er één partij gekozen die de Rijnhaven voor een concessieperiode van 30 jaar mag ontwikkelen.

Kennismarkt

Om de inschrijvers zo goed mogelijk te faciliteren, houdt de gemeente Rotterdam eind dit jaar een ‘kennismarkt’. De kennismarkt is bedoeld om bedrijven en personen met speciale ideeën of kennis over de gebiedsontwikkeling Rijnhaven in contact te brengen met de inschrijvers. De inschrijvers krijgen zo de mogelijkheid om hun plannen te optimaliseren.

 

Gerelateerde artikelen

World Food Day Rdam! - Zondag 15 oktober

Kom naar dit gratis evenement voor jong en oud in en rond de Markthal van 12:00 – 18:00. Zie hoe voedsel in een kas wordt geteeld, proef de lekkerste producten en doe mee met de aardappeloogstdag.

 
De Nacht van de Kaap, levensliederen en sterke verhalen

Op 2 september gooien wij de trossen los en zetten wij met een tot de nok toe gevuld schip koers naar  een avond vol feest en vertier.  Wij hebben er zin in!
De Ode aan de Nacht, waar oude bekenden als Loes Luca, Simone van Roerade en Harry-Jan Bus te zien zullen zijn. ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017

 
Opening - Mariachi Reloaded - 15.00 - Bibliotheek - buiten

Rotterdam Unlimited is een 5-daags festival met  een multidisciplinair programma van muziek, dans, theater, poëzie, storytelling; met podia, tenten, parades en andere mobiele onderdelen; met gratis en betaalde programma onderdelen; met randprogrammering en citydressing.
Opening - Mariachi Reloaded - 15.00 - 16.00 uur - Bibliotheek - buiten

 
P1020996.jpg