Veel belangstelling voor gebiedsontwikkeling Rijnhaven

Katendrecht

Zeven consortia hebben interesse getoond in het ontwikkelen van de Rijnhaven. Deze consortia die aan de slag willen met de ontwikkeling van de voormalige haven tussen de Wilhelminapier en Katendrecht bestaan uit bedrijven en instellingen uit binnen- en buitenland. Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed, Stedelijke Economie/Projectwethouder Zuid) is verheugd met het grote aantal inschrijvingen: ‘Dit laat zien dat Rotterdam aantrekkelijk is voor bedrijven om te investeren in innovatieve ontwikkelingen.’

 

De manier waarop Rotterdam de 21 hectare van de Rijnhaven wil ontwikkelen is om meerdere redenen uniek te noemen. Karakus: ‘Niet alleen wordt er nergens in Nederland, midden in de stad, op zo’n grote schaal op het water ontwikkeld; de markt krijgt ook maximale ruimte om zelf invulling te geven aan de gebiedsontwikkeling. De gemeente heeft namelijk vooraf alleen de ambities en randvoorwaarden vastgesteld, niet het programma.’

Selectiecommissie

Van de gegadigden wordt nu eerst vastgesteld of ze voldoen aan de inschrijvingsvereisten. Zo moeten ze ervaring hebben in het op eigen risico ontwikkelen van een gebied. De komende tijd worden de ideeën verder uitgewerkt. De partijen hebben tot eind januari 2014 de tijd om hun definitieve visies op de Rijnhaven in te leveren. Hierna is de internationale selectiecommissie (onder voorzitterschap van Pieter Winsemius) aan zet. Uiteindelijk wordt er één partij gekozen die de Rijnhaven voor een concessieperiode van 30 jaar mag ontwikkelen.

Kennismarkt

Om de inschrijvers zo goed mogelijk te faciliteren, houdt de gemeente Rotterdam eind dit jaar een ‘kennismarkt’. De kennismarkt is bedoeld om bedrijven en personen met speciale ideeën of kennis over de gebiedsontwikkeling Rijnhaven in contact te brengen met de inschrijvers. De inschrijvers krijgen zo de mogelijkheid om hun plannen te optimaliseren.

 

Gerelateerde artikelen

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_5982.jpg