Veel belangstelling voor gebiedsontwikkeling Rijnhaven

Katendrecht

Zeven consortia hebben interesse getoond in het ontwikkelen van de Rijnhaven. Deze consortia die aan de slag willen met de ontwikkeling van de voormalige haven tussen de Wilhelminapier en Katendrecht bestaan uit bedrijven en instellingen uit binnen- en buitenland. Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed, Stedelijke Economie/Projectwethouder Zuid) is verheugd met het grote aantal inschrijvingen: ‘Dit laat zien dat Rotterdam aantrekkelijk is voor bedrijven om te investeren in innovatieve ontwikkelingen.’

 

De manier waarop Rotterdam de 21 hectare van de Rijnhaven wil ontwikkelen is om meerdere redenen uniek te noemen. Karakus: ‘Niet alleen wordt er nergens in Nederland, midden in de stad, op zo’n grote schaal op het water ontwikkeld; de markt krijgt ook maximale ruimte om zelf invulling te geven aan de gebiedsontwikkeling. De gemeente heeft namelijk vooraf alleen de ambities en randvoorwaarden vastgesteld, niet het programma.’

Selectiecommissie

Van de gegadigden wordt nu eerst vastgesteld of ze voldoen aan de inschrijvingsvereisten. Zo moeten ze ervaring hebben in het op eigen risico ontwikkelen van een gebied. De komende tijd worden de ideeën verder uitgewerkt. De partijen hebben tot eind januari 2014 de tijd om hun definitieve visies op de Rijnhaven in te leveren. Hierna is de internationale selectiecommissie (onder voorzitterschap van Pieter Winsemius) aan zet. Uiteindelijk wordt er één partij gekozen die de Rijnhaven voor een concessieperiode van 30 jaar mag ontwikkelen.

Kennismarkt

Om de inschrijvers zo goed mogelijk te faciliteren, houdt de gemeente Rotterdam eind dit jaar een ‘kennismarkt’. De kennismarkt is bedoeld om bedrijven en personen met speciale ideeën of kennis over de gebiedsontwikkeling Rijnhaven in contact te brengen met de inschrijvers. De inschrijvers krijgen zo de mogelijkheid om hun plannen te optimaliseren.

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_3293.jpg