Prijs Rotterdamse wijk? Spoortuin genomineerd!

Oude Westen

Groen Dichterbij reikt op 24 november 2012 maximaal 20.000 euro uit voor beste groene buurtproject van de provincie Zuid-Holland. Valt de Rotterdamse wijk Kop van Middelland in de prijzen?
Het bewonersproject HIGH FIVE in de wijk Kop van Middelland te Rotterdam is een stap dichterbij de titel "Groen Dichterbij Icoonproject" van de provincie Zuid-Holland. Het project zit bij de laatste drie genomineerden. HIGH FIVE verenigt een hele buurt rond de herinrichting van De Spoortuin, een ruige groenstrook langs het spoor. (Lees hieronder meer of ga direct naar www.spoortuin.nl, of bel 06-21432929).

Groen Dichterbij zoekt naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Het wordt mogelijk gemaakt  door de Nationale Postcode Loterij in samenwerking met het IVN, het Oranjefonds, Buurlink.nl en SME Advies. Alle twaalf Icoonprojecten ontvangen een financiële bijdrage van maximaal  € 20.000,-  en inhoudelijke begeleiding van experts. Op 24 november zal tijdens de Groen Dichterbij Finale duidelijk worden of het initiatief HIGH FIVE uit Rotterdam het Groen Dichterbij Icoonproject van Zuid-Holland wordt.

Midden in de Rotterdamse binnenstad ligt De Spoortuin, een ‘vergeten’ groenstrook van 1,5 hectare langs het spoor. De bewoners van de Kop van Middelland zijn druk doende om deze ruige groene oase te verankeren in het openbare groen van de binnenstad. Met activiteiten rond vijf duurzame thema’s (groenbeheer, onderwijs, groene energie, spelen en tuinieren) benut HIGH FIVE zo veel mogelijk talenten van buurtbewoners. Zo wordt een langdurige betrokkenheid gestimuleerd. HIGH FIVE wil onder meer een deel van het gebied als schooltuin inrichten en een vervallen NS-huisje opknappen en van energie voorzien met zonnepanelen. De buurt kent een lange geschiedenis van hechte samenwerking. Zo was er afgelopen zomer een mooi eeuwfeest  www.eeuwfeest2012.nl en kwam de buurt positief in het nieuws met het creatieve verzet tegen de plaatsing van een lelijke zendmast (zie www.hierpastgeenmast.nl).  Dit alles garandeert dat HIGH FIVE geen eendagsvlieg zal blijken. Bekijk ’t op www.spoortuin.nl !

 

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
IMG_0690.jpg