Prijs Rotterdamse wijk? Spoortuin genomineerd!

Oude Westen

Groen Dichterbij reikt op 24 november 2012 maximaal 20.000 euro uit voor beste groene buurtproject van de provincie Zuid-Holland. Valt de Rotterdamse wijk Kop van Middelland in de prijzen?
Het bewonersproject HIGH FIVE in de wijk Kop van Middelland te Rotterdam is een stap dichterbij de titel "Groen Dichterbij Icoonproject" van de provincie Zuid-Holland. Het project zit bij de laatste drie genomineerden. HIGH FIVE verenigt een hele buurt rond de herinrichting van De Spoortuin, een ruige groenstrook langs het spoor. (Lees hieronder meer of ga direct naar www.spoortuin.nl, of bel 06-21432929).

Groen Dichterbij zoekt naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Het wordt mogelijk gemaakt  door de Nationale Postcode Loterij in samenwerking met het IVN, het Oranjefonds, Buurlink.nl en SME Advies. Alle twaalf Icoonprojecten ontvangen een financiële bijdrage van maximaal  € 20.000,-  en inhoudelijke begeleiding van experts. Op 24 november zal tijdens de Groen Dichterbij Finale duidelijk worden of het initiatief HIGH FIVE uit Rotterdam het Groen Dichterbij Icoonproject van Zuid-Holland wordt.

Midden in de Rotterdamse binnenstad ligt De Spoortuin, een ‘vergeten’ groenstrook van 1,5 hectare langs het spoor. De bewoners van de Kop van Middelland zijn druk doende om deze ruige groene oase te verankeren in het openbare groen van de binnenstad. Met activiteiten rond vijf duurzame thema’s (groenbeheer, onderwijs, groene energie, spelen en tuinieren) benut HIGH FIVE zo veel mogelijk talenten van buurtbewoners. Zo wordt een langdurige betrokkenheid gestimuleerd. HIGH FIVE wil onder meer een deel van het gebied als schooltuin inrichten en een vervallen NS-huisje opknappen en van energie voorzien met zonnepanelen. De buurt kent een lange geschiedenis van hechte samenwerking. Zo was er afgelopen zomer een mooi eeuwfeest  www.eeuwfeest2012.nl en kwam de buurt positief in het nieuws met het creatieve verzet tegen de plaatsing van een lelijke zendmast (zie www.hierpastgeenmast.nl).  Dit alles garandeert dat HIGH FIVE geen eendagsvlieg zal blijken. Bekijk ’t op www.spoortuin.nl !

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
P1020004.jpg