Nacht van de Nacht in Schiebroek

Schiebroek

De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu organiseren elk jaar de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht.

Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor dier en mens.

Nederland is koploper op het gebied van lichtvervuiling. Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren.

Op zaterdag 27 oktober 2012 doet de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand mee aan de landelijke Nacht van de Nacht i.s.m. de Rotterdamse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Euroster”.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in de kantine van de vtv.“Ons Genoegen” aan de Hoge Limiet 125 in Rotterdam – Schiebroek waar informatie door beide organisaties zal worden gegeven en de mogelijkheid bestaat apparatuur te bekijken.

Na een introductie over de Nacht van de Nacht gaan we om circa 19.45 uur naar buiten om te luisteren naar nachtgeluiden, de duisternis te ervaren en aanwezige nachtdieren zoals vleermuizen op te sporen. De bat-detector gaat uiteraard mee.

“Horen we de Bosuil? Zijn er nog veel vleermuizen? Vliegen er nog nachtvlinders rond? Is er nog een Egel actief?”

Bij goede weersomstandigheden stelt de Rotterdamse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Euroster” telescopen op in het Schiebroekse Park waardoor geïnteresseerden een blik in het onmetelijke Heelal kunnen werpen en sterrenbeelden in “onze” Melkweg kunnen zien.

De Nacht van de Nacht is gratis toegankelijk maar een kleine bijdrage voor de gemaakte kosten is altijd welkom.

Zo lang de voorraad strekt is voor geïnteresseerden het boekje “Vleermuizen” gratis verkrijgbaar.

Na afloop is er nog volop gelegenheid in de kantine om meer informatie te krijgen en apparatuur te bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_0625.jpg