Nacht van de Nacht in Schiebroek

Schiebroek

De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu organiseren elk jaar de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht.

Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor dier en mens.

Nederland is koploper op het gebied van lichtvervuiling. Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren.

Op zaterdag 27 oktober 2012 doet de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand mee aan de landelijke Nacht van de Nacht i.s.m. de Rotterdamse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Euroster”.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in de kantine van de vtv.“Ons Genoegen” aan de Hoge Limiet 125 in Rotterdam – Schiebroek waar informatie door beide organisaties zal worden gegeven en de mogelijkheid bestaat apparatuur te bekijken.

Na een introductie over de Nacht van de Nacht gaan we om circa 19.45 uur naar buiten om te luisteren naar nachtgeluiden, de duisternis te ervaren en aanwezige nachtdieren zoals vleermuizen op te sporen. De bat-detector gaat uiteraard mee.

“Horen we de Bosuil? Zijn er nog veel vleermuizen? Vliegen er nog nachtvlinders rond? Is er nog een Egel actief?”

Bij goede weersomstandigheden stelt de Rotterdamse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Euroster” telescopen op in het Schiebroekse Park waardoor geïnteresseerden een blik in het onmetelijke Heelal kunnen werpen en sterrenbeelden in “onze” Melkweg kunnen zien.

De Nacht van de Nacht is gratis toegankelijk maar een kleine bijdrage voor de gemaakte kosten is altijd welkom.

Zo lang de voorraad strekt is voor geïnteresseerden het boekje “Vleermuizen” gratis verkrijgbaar.

Na afloop is er nog volop gelegenheid in de kantine om meer informatie te krijgen en apparatuur te bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_3292.jpg