Nacht van de Nacht in Schiebroek

Schiebroek

De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu organiseren elk jaar de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht.

Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor dier en mens.

Nederland is koploper op het gebied van lichtvervuiling. Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren.

Op zaterdag 27 oktober 2012 doet de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand mee aan de landelijke Nacht van de Nacht i.s.m. de Rotterdamse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Euroster”.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in de kantine van de vtv.“Ons Genoegen” aan de Hoge Limiet 125 in Rotterdam – Schiebroek waar informatie door beide organisaties zal worden gegeven en de mogelijkheid bestaat apparatuur te bekijken.

Na een introductie over de Nacht van de Nacht gaan we om circa 19.45 uur naar buiten om te luisteren naar nachtgeluiden, de duisternis te ervaren en aanwezige nachtdieren zoals vleermuizen op te sporen. De bat-detector gaat uiteraard mee.

“Horen we de Bosuil? Zijn er nog veel vleermuizen? Vliegen er nog nachtvlinders rond? Is er nog een Egel actief?”

Bij goede weersomstandigheden stelt de Rotterdamse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Euroster” telescopen op in het Schiebroekse Park waardoor geïnteresseerden een blik in het onmetelijke Heelal kunnen werpen en sterrenbeelden in “onze” Melkweg kunnen zien.

De Nacht van de Nacht is gratis toegankelijk maar een kleine bijdrage voor de gemaakte kosten is altijd welkom.

Zo lang de voorraad strekt is voor geïnteresseerden het boekje “Vleermuizen” gratis verkrijgbaar.

Na afloop is er nog volop gelegenheid in de kantine om meer informatie te krijgen en apparatuur te bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0625.jpg