Hinder bouw Centraal station

Wijken

Reizigers met het openbaar vervoer die langs het Centraal Station in Rotterdam moeten, ondervinden nog tot in 2011 hinder van de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe station. Dat is een jaar langer dan verwacht.

De vertraging komt volgens de verantwoordelijke verkeerswethouder Baljeu doordat ProRail de financiering van een kostenoverschrijding niet rond heeft. Dit bleek donderdag tijdens een vergadering van de Rotterdamse raadscommissie Vervoer. ProRail wil pas verder bouwen als de financiering rond is en de begroting van de spoorbeheerder daarmee sluitend is.

Volgens ProRail en het ministerie van Verkeer is juist Rotterdam aan zet. Eerst moet de gemeente Rotterdam de begroting sluitend maken, daarna kan het ministerie pas een beschikking aan ProRail geven. „De gemeente kan bijvoorbeeld kiezen voor een minder luxe overkapping”, aldus een woordvoerster van het ministerie. ProRail en het ministerie verwachten overigens dat de bouw van het station geen vertraging oploopt en de oplevering wel in 2010 is.

De budgetoverschrijding zit vooral in het gebruik van duurdere materialen door verscherpte veiligheidsvoorschriften. Het glas dat voor het gebouw wordt gebruikt mag bijvoorbeeld na een explosie niet kapotvallen en verder moet worden voorkomen dat ’bomauto’s’ zomaar het stationsgebouw kunnen inrijden.
De Rotterdamse PvdA-fractie wil van de wethouder weten hoe de gemeente eventuele verdere vertragingen financieel kan opvangen. „Voorop staat voor de PvdA dat de bouwvertragingen plezierig reizen niet in de weg mogen staan”, aldus raadslid B. Gülmüs.

Lees meer over Centraal District Rotterdam...

Informatie en veel foto's van Centraal District Rotterdam...

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0112.jpg