De Rotterdamse part-time Occupy activist

Met heel veel trots geven we kennis van de geboorte van…. de Part Time Activist. In Rotterdam, stad waar de mouwen altijd worden opgestroopt, voeren we actie op efficiënte wijze! Wij, betrokken Rotterdammers, kiezen voor een nieuwe vorm van protesteren.

We kunnen niet 24 uur per dag onze tent opzetten op het Beursplein, niet omdat we dat niet willen maar omdat wij ook andere verantwoordelijkheden zijn aangegaan.

We hebben kinderen die ons nodig hebben, werkgevers en werknemers die dagelijks op ons rekenen.  We studeren om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. We zorgen voor onze ouders, verlenen mantelzorg, verrichten vrijwilligerswerk bij sportclubs en buurthuizen, passen op onze kleinkinderen. Net als jij…. toch?

Wij gaan voor duurzaam activisme, voor continuïteit, voor de lange adem die nodig is om van OccupyRotterdam een succes te maken.

Kortom Part Time Activisme werkt!

Wie zijn de trotse ouders?

OccupyRotterdam is tegelijk met meer dan 900 Occupy acties in steden over de hele wereld op zaterdag 15 oktober gestart, in navolging van de Arabische opstanden, de Spaanse Indignados en Occupy Wall Street. Sinds 15 oktober wordt elke middag voor de trappen van het WTC-gebouw op het Beursplein verzameld. Met spandoeken, flyers en dialoog worden voorbijgangers geïnformeerd en betrokken. Elke dag om 18u houden we een open bijeenkomst, waar we thema’s bespreken en actieplannen maken.

OccupyRotterdam heeft bewust geen leiders of vertegenwoordigers en we zijn niet gelieerd aan een instituut, organisatie of politieke partij. Dit is een actie namens, door en voor iedereen. We nodigen allen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en een verbetering te bewerkstelligen!

Wij maken gebruik van ons recht om vreedzaam bijeen te komen, zonder geweld, zonder uitsluiting van wie dan ook. Vooruitgang, samenwerking en bewustwording – daar streven we naar. Tot ziens op het Beursplein.

 

Rotterdam, zaterdag 22 0ktober

De demonstratie van Occupy in Rotterdam was zaterdagmiddag rond 15.00 uur afgelopen. De protestmars begon ongeveer om 13.15 uur vanaf het WTC-gebouw aan de Coolsingel. Zo'n 150 betogers liepen een route door het centrum, waarna ze weer terugkwamen bij het WTC.

Volgens een van de deelnemers is de demonstratie rustig verlopen. Occupy-deelnemers blijven net als andere dagen tot ongeveer 19.00 uur op het Beursplein. ''Voor onze eigen veiligheid kamperen wij hier niet'', legde een van de actievoerders uit.

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5523.jpg