Erasmusspeld voor Ahmed Mokhtari

Vanavond om 20.00 uur reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb de Erasmusspeld uit aan de heer Ahmed Mokhtari. Hij ontvangt de speld omdat hij zich zowel professioneel als vrijwillig langdurig heeft ingezet voor Rotterdammers van Marokkaanse en Turkse afkomst. De uitreiking gebeurt tijdens een bijeenkomst van het Expertiseteam, een team van (Marokkaanse) Rotterdammers die hun talent en ervaring inzetten om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten.

Ahmed Mokhtari levert al ruim 40 jaar een belangrijke bijdrage aan de sociale integratie van veel nieuwe Rotterdammers. Hij heeft als ambtenaar, maar vooral ook als actieve Rotterdammer, veel betekend voor nieuwkomers en voor de Rotterdamse samenleving. In de jaren ’70 heeft hij de eerste generatie gastarbeiders geholpen om de Nederlandse taal te leren en hen wegwijs gemaakt in de samenleving. In de jaren ’80 en ’90 stimuleerde hij hen om maatschappelijk actief te worden (bijvoorbeeld in verenigingen, buurthuizen of moskeeën) en gebruik te maken van hun stemrecht. Daarnaast heeft hij zich in die periode ingezet om de participatie van met name allochtone ouderen op basisscholen te bevorderen. Ook is de heer Mokhtari vaak opgetreden als tolk tussen allerlei instanties, ouders en jongeren.

In zijn vrije tijd was en is hij nog steeds een steunpilaar voor velen. Hij is altijd bereid tijd vrij te maken om mee te denken, te adviseren en waar nodig tot actie te komen. Vele nieuwkomers, studenten, intermediairs en vrienden geeft hij de moed en het vertrouwen om te investeren in hun eigen toekomst en in de stad. Ook staat hij samen met andere vrienden kwetsbare personen en gezinnen bij met raad en daad, kleding, keukenspullen en geld.

Erasmusspeld

De heer Mokhtari komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij zich op sociaal / cultureel gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
P1020996.jpg