Erasmusspeld voor Ahmed Mokhtari

Vanavond om 20.00 uur reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb de Erasmusspeld uit aan de heer Ahmed Mokhtari. Hij ontvangt de speld omdat hij zich zowel professioneel als vrijwillig langdurig heeft ingezet voor Rotterdammers van Marokkaanse en Turkse afkomst. De uitreiking gebeurt tijdens een bijeenkomst van het Expertiseteam, een team van (Marokkaanse) Rotterdammers die hun talent en ervaring inzetten om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten.

Ahmed Mokhtari levert al ruim 40 jaar een belangrijke bijdrage aan de sociale integratie van veel nieuwe Rotterdammers. Hij heeft als ambtenaar, maar vooral ook als actieve Rotterdammer, veel betekend voor nieuwkomers en voor de Rotterdamse samenleving. In de jaren ’70 heeft hij de eerste generatie gastarbeiders geholpen om de Nederlandse taal te leren en hen wegwijs gemaakt in de samenleving. In de jaren ’80 en ’90 stimuleerde hij hen om maatschappelijk actief te worden (bijvoorbeeld in verenigingen, buurthuizen of moskeeën) en gebruik te maken van hun stemrecht. Daarnaast heeft hij zich in die periode ingezet om de participatie van met name allochtone ouderen op basisscholen te bevorderen. Ook is de heer Mokhtari vaak opgetreden als tolk tussen allerlei instanties, ouders en jongeren.

In zijn vrije tijd was en is hij nog steeds een steunpilaar voor velen. Hij is altijd bereid tijd vrij te maken om mee te denken, te adviseren en waar nodig tot actie te komen. Vele nieuwkomers, studenten, intermediairs en vrienden geeft hij de moed en het vertrouwen om te investeren in hun eigen toekomst en in de stad. Ook staat hij samen met andere vrienden kwetsbare personen en gezinnen bij met raad en daad, kleding, keukenspullen en geld.

Erasmusspeld

De heer Mokhtari komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij zich op sociaal / cultureel gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

 

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_0075.jpg