Wijnbar Janssen en van Dijk op 62 in Ranglijst Cafe Top 100 2011

Vorig jaar scheelde het een haartje, maar dit jaar is De Groene Weide het beste café van Nederland. Van een bescheiden dorpscafeetje groeide de zaak uit tot een bedrijf met landelijke bekendheid. De top 100 voor 2011 telt verder zeventien nieuwkomers en 49 stijgers.

Eén van de grote stijgers is wijnbar Janssen en van Dijk in de Westewagenstraat in Rotterdam. Vorig jaar goed voor plaats nr 96 in de top 100, dit jaar is wijnbar Janssen en van Dijk gestegen naar positie 62 op de Ranglijst Cafe Top 100 2011, een meer dan riante stijging. De dames van de wijnbar hebben duidelijk hun beste beentjes voorgezet in 2010. Het complete gezelschap werd maandagavond opgehaald door een smetteloos witte limousine en vervoerd naar de bekendmaking in Utrecht. Dat de champagne rijkelijk had gevloeid was duidelijk toen de dames s'avonds laat weer in Rotterdam bij de wijnbar werden voorgereden.

Bijna vierhonderd cafébazen en hun personeelsleden waren naar Utrecht gekomen om de bekendmaking van de nieuwe Café Top-100 mee te maken. In de Winkel van Sinkel waren bijna tachtig cafés uit de lijst aanwezig.

Het was voor de eerste keer dat de winnaar van de Café Top-100 tijdens een event bekend werd gemaakt. Andere jaren werd de winnaar daags voor het verschijnen van de lijst met topcafés telefonisch op de hoogte gebracht.

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_4030.jpg