Wijnbar Janssen en van Dijk op 62 in Ranglijst Cafe Top 100 2011

Vorig jaar scheelde het een haartje, maar dit jaar is De Groene Weide het beste café van Nederland. Van een bescheiden dorpscafeetje groeide de zaak uit tot een bedrijf met landelijke bekendheid. De top 100 voor 2011 telt verder zeventien nieuwkomers en 49 stijgers.

Eén van de grote stijgers is wijnbar Janssen en van Dijk in de Westewagenstraat in Rotterdam. Vorig jaar goed voor plaats nr 96 in de top 100, dit jaar is wijnbar Janssen en van Dijk gestegen naar positie 62 op de Ranglijst Cafe Top 100 2011, een meer dan riante stijging. De dames van de wijnbar hebben duidelijk hun beste beentjes voorgezet in 2010. Het complete gezelschap werd maandagavond opgehaald door een smetteloos witte limousine en vervoerd naar de bekendmaking in Utrecht. Dat de champagne rijkelijk had gevloeid was duidelijk toen de dames s'avonds laat weer in Rotterdam bij de wijnbar werden voorgereden.

Bijna vierhonderd cafébazen en hun personeelsleden waren naar Utrecht gekomen om de bekendmaking van de nieuwe Café Top-100 mee te maken. In de Winkel van Sinkel waren bijna tachtig cafés uit de lijst aanwezig.

Het was voor de eerste keer dat de winnaar van de Café Top-100 tijdens een event bekend werd gemaakt. Andere jaren werd de winnaar daags voor het verschijnen van de lijst met topcafés telefonisch op de hoogte gebracht.

 

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_0189.jpg