Opnieuw onderzoek naar Rotterdamse blunderput

Opnieuw komt er een onderzoek naar de bouw van de Museumparkgarage in Rotterdam. De gemeenteraad nam daarover dinsdag een motie aan.

Het onderzoeksbureau Policy Research Corporation in Rotterdam presenteerde afgelopen vrijdag al een kritisch onderzoek naar aanleiding van de meest recente kostenstijging bij de zogenoemde blunderput.

De raad wil dat de belangrijkste open eindjes verder worden onderzocht. De nieuwe gemeenteraad gaat invulling geven aan het onderzoek.

Eind vorig jaar maakte verantwoordelijk wethouder Hans Vervat bekend dat de parkeergarage circa 5 miljoen euro duurder uitpakt. De extra kosten werden veroorzaakt doordat aanpassingen en versterkingen nodig bleken in de bouwconstructie.

Verdubbeld
Het is niet de eerste keer dat de geschatte kosten werden overschreden. Aanvankelijk waren de kosten geraamd op 54 miljoen euro, maar in 2007 was dat bedrag al verdubbeld.

Een raadsenquête bracht verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu toen aan het wankelen, maar ze mocht uiteindelijk blijven. De VVD stapte later uit het college, Vervat volgde Baljeu op.

Hij nam in de afgelopen maanden een aantal maatregelen om het project in goede banen te leiden en andere bouwprojecten strenger te controleren.
Bron: ANP

 

Risico's Rotterdamse 'blunderput' verkeerd ingeschat

De risico's tijdens de bouw van de Museumparkgarage in Rotterdam zijn onderschat. Dat stelde een onderzoeksbureau vrijdag in een rapport over de meest recente kostenstijging bij de zogenoemde blunderput. Het rapport is opgesteld in opdracht van de gemeenteraad.

Kwaliteit
Zo was de kwaliteit van het ontwerp van de garage ,,zwaar overschat" en het budget om tegenvallers op te vangen te laag. De verantwoordelijke diensten, Gemeentewerken en Ontwikkelaarsbedrijf Rotterdam, hebben opleverings- en financieringsproblemen veel te laat doorgegeven aan het college en de gemeenteraad.
Bron: rtl.nl

Begin ..... besloot de Rotterdamse gemeenteraad dat de parkeergarage onder het Museumpark moet worden afgemaakt.

De bouw heeft zo’n anderhalf jaar stil gelegen, nadat er schade aan panden in de omgeving van de bouwput was ontstaan. In totaal gaat de garage ruim 103 miljoen euro kosten, ruim twee keer zoveel als de 48 miljoen die eerder was begroot.

Wat er allemaal is mis gegaan rond de Museumparkgarage wordt onderzocht door een enquêtecommissie van de gemeenteraad. Vanaf 27 augustus verhoren zij in het openbaar zestien ambtenaren en politici.

In Dossier Blunderput vindt u alle achtergronden over de duurste garage van de regio.

www.rotterdamhoboken.nl

Deel 1 van de  "Blunderput soap".

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_2365.jpg