Rotterdammertje verovert Amsterdam

Rotterdammertje: worstje, hoofddeksel, laatste restje uit de jeneverfles. En nu ook een anti-parkeerpaaltje. Vanaf april vervangt het Rotterdammertje het Amsterdammertje na vele jaren trouwe dienst in het  Rotterdamse straatbeeld. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (o.m. buitenruimte) overhandigt op 14 april het eerste paaltje  aan de Amsterdamse wethouder van onder meer openbare ruimte en groen, Freek Ossel.

Het Rotterdammertje is onderdeel van de Rotterdamse Stijl voor de buitenruimte. De afgelopen jaren heeft de stad gewerkt aan een herkenbare, Rotterdamse identiteit voor de buitenruimte. Dit is nodig om meer eenheid, kwaliteit en samenhang in de buitenruimte van de havenstad aan te brengen. De gemeente Rotterdam ontwikkelde hiervoor een ‘toolkit’ voor bestratingmateriaal en buitenruimtemeubilair.

Rotterdams product 
Het Rotterdammertje wordt lokaal door medewerkers van Robedrijf productie, een onderdeel van Roteb, gemaakt. Bij Robedrijf productie werken mensen die, om wat voor reden dan ook, niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt terechtkomen. Hiermee wordt de nieuwe aankleding van de stad gekoppeld aan werkgelegenheid voor de stad.

Wethouder van Huffelen: “Het Amsterdammertje krijgt een waardig opvolger. Het is nu alleen nog de vraag hoe lang het duurt voordat de Rotterdammers zelf een naam geven aan de nieuwe aanwinst.”

Rotterdamse Stijl
Het Rotterdammertje, ontwerp van npk design, past bij de uitstraling die de Rotterdamse Stijl beoogt  en die bij de identiteit van Rotterdam hoort:  duurzaam, tijdloos, ingetogen, robuust en tegelijkertijd elegant. Het is na de Rotterdambak en de parkbank, het volgende product van de Rotterdamse stijl die het Rotterdamse straatbeeld gaan bepalen.  Binnenkort gaan ook een aantal hekken en banken de testfase in. Naar verwachting is eind dit jaar het nieuwe Rotterdamse Stijl meubilair in de hele stad zichtbaar.

Bron: bestuursdienst gemeente Rotterdam

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_2365.jpg