Museum Boymans en een broodje pindakaas

Mmmm, broodje pindakaas. Ouderwets,maar wel erg lekker. In Museum Boymans ligt zo'n 700 liter pindakaas op de vloer. Daar zijn toch heel wat broodjes mee te smeren. Volgens de museumdirecteur Sjarel Ex is dat echter toch niet de bedoeling.

Maar laten we eens teruggaan naar de W.T. Schippersexpositie in Utrecht in 1997. Ik herinner me toch in het Centraal Museum Utrecht te hebben genoten van een pindakaas festijn van ongekende omvang. Broodjes smeren en glijden door de pindakaas. En dat alles in het Museum van Utrecht.

De Rotterdamse museumnacht van 5 maart kan een gedenkwaardige nacht worden.
Benodigdheden: een pakje roomboter en wat verse broodjes.
Waar: Museum Boymans in Rotterdam.
Tijd: middernacht lijkt me geschikt.

 

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_3292.jpg