Marathon Rotterdam 2013

De 33ste ABN AMRO Marathon Rotterdam is op de eerste zomerse dag van het jaar gewonnen door de Ethiopiër Tilahun Regassa (2.05.38). Koen Raymaekers was de snelste Nederlandse atleet (8ste in 2.12.09), voor de door kramp getroffen Michel Butter (10de in 2.13.25). Bij de vrouwen zegevierde de Keniaanse Jemima Jelagat in 2.23.27. Hilda Kibet eindigde als derde (2.26.42).

De 33ste ABN AMRO Marathon Rotterdam zal niet worden herinnerd vanwege records of toptijden. Wél vanwege ongekende strijd, die in alle hevigheid losbrandde toen de laatste haas van het toneel was verdwenen. Op dat moment, na ruim 30 kilometer, waren van de aanvankelijke kopgroep van zes Ethiopiërs en zes Kenianen nog slechts vier kanshebbers over.

Tilahun Regassa voorop, met zijn krachtige passen die geen tegenspraak leken te zullen dulden. Daarna zijn landgenoot Getu Feleke, die zich uiteindelijk net als een jaar geleden moest verzoenen met de tweede plaats (2.06.45). En ook nog de Kenianen Sammy Kitwara (derde in 2.07.22) en John Nzau Mwangangi, die met 20 seconden verschil nog van de vierde plaats werd verdrongen door Geoffrey Kipsang (2.09.12). Bron: marathonrotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2365.jpg