Behoud van de tuin van de Kok en de Tuinman: petitie!

Behoud van de tuin: petitie! Beste lezer, lieve gast, - Afgelopen week hebben wij te horen gekregen dat wij ons terras moeten sluiten bij gebrek aan terras vergunning.

Lees meer...

 

Extra steun voor Rotterdammers met geldzorgen

Hulp bij eerste levensbehoeften, actiever ondersteuning aanbieden en extra inzet om (meer) schulden te voorkomen.

Lees meer...

 

MeldR: dé Rotterdamse app om melding te maken over de buitenruimte

Met ingang van 1 januari 2023 worden alleen meldingen via de MeldR app nog in behandeling genomen. De gemeente Rotterdam maakt dan geen gebruik meer van de BuitenBeter app.

Lees meer...

 

Eerste flexflitser in Rotterdam nu werkzaam op Westzeedijk

Te hard rijden is nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongelukken. Om automobilisten zich aan de juiste snelheid te laten houden is handhaving belangrijk middel. De eerste flexflitser in Rotterdam is nu werkzaam op de Westzeedijk.

Lees meer...

 

Zes basisscholen intensiveren armoedeaanpak

Scholencampagne van start om bekendheid armoederegelingen te vergroten - Om nog meer Rotterdammers in armoede met jonge kinderen te bereiken start op zes basisscholen een proef met  een medewerker kansengelijkheid.

Lees meer...

 

Extra inzet op taal, rekenen en zorg in school

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs vanuit Nationaal Programma Onderwijs - De gemeente Rotterdam wil de impact van corona op kinderen en jongeren verder verkleinen.

Lees meer...

 
Meer artikelen...

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4935.jpg