Behoud van de tuin van de Kok en de Tuinman: petitie!

Behoud van de tuin: petitie! Beste lezer, lieve gast, - Afgelopen week hebben wij te horen gekregen dat wij ons terras moeten sluiten bij gebrek aan terras vergunning.

Drie bewoners van een complex die niet aan onze tuin grenst ervaren overlast van ons terras en hebben een melding gedaan bij de horecagebieds-adviseur, tevens handhaving en veiligheid van de Gemeente Rotterdam. De Gemeente Rotterdam verstrekt geen nieuwe vergunningen voor binnentuinen. Oude binnentuinen die al een vergunning hebben mogen die houden zolang die niet wordt vernieuwd. Hierdoor is het verboden om in de tuin op het terras te zitten en te genieten van wat onze voortreffelijke Kok heeft bereid. Dit doet ons vanzelfsprekend veel verdriet.

ullie, onze trouwe gasten en toevallige binnenlopers, verwelkomen wij al vier jaar met het grootste plezier in onze tuin om daar in alle rust te genieten van ons eten. Jong of oud, alleen of in groot gezelschap, uit de buurt of van ver, iedereen geniet op diens manier van de schoonheid die onze tuin te bieden heeft ver weg van alle drukte uit de grote stad: ‘s ochtends vroeg met een krantje, ‘s middags met een glaasje huisgemaakte limonade, of aan het einde van de middag met de zakkende herfstzon en een glaasje wijn. De tuin is ons meest dierbare bezit en die willen we graag met jullie blijven delen.

Wij willen daarom een dringend verzoek doen aan de Gemeente Rotterdam om hun besluit in heroverweging te nemen omdat ons terras in de tuin een onmisbare plek is geworden in het Oude Noorden van Rotterdam. Indien het mogelijk is ons terras te openen, zullen wij uiteraard altijd rekening blijven houden met onze buren. Aan u de vraag: zou u deze brief willen ondertekenen? Wij zijn uw steun heel dankbaar!

Met zorg, Ceciel, Anna en het team van de Kok en de Tuinman

Teken de petitie!! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAud1NUVOP3CFePFiRdjYwUz1TCcnFmtXUpRo9e36HC011nQ/viewform

 

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4022.jpg