Moes District tweede editie

Op zondag 26 mei aanstaande vindt de tweede editie van Moes District plaats. Dat Rotterdam bekend staat om zijn streekmarkten en creatieve hotspots, is niemand ontgaan. Wat is er logischer dan die twee met elkaar te verbinden? Moes District is de streekmarkt die ambachtelijke lekkernijen combineert met de creativiteit van de Mini Mall. Fusion op z’n Rotterdams.

Shoppen, proeven, ontmoeten
Moes District is een ontmoetingsplek, waar genieten van de producten van de streekmarkt, shoppen in de winkels van de Mini Mall en een uniek stukje architectuur allemaal onder één dak te vinden zijn. De wereld van boeren en producenten komt er samen met die van ontwerpers en kunstenaars. En niet alleen tijdens de markt. Ook daarbuiten vindt er kruisbestuiving plaats; een fotoshoot waarin het vers gemalen biologische vlees van een producent de hoofdrol speelt. Prachtige, contrastrijke foto’s gegarandeerd. Dat smaakt naar meer ‘Fusion op z’n Rotterdams’. Wie weet welke werelden Moes District deze keer met elkaar verbindt?

Patés, seizoensgroenten, chocola, burgers en wijn
Maak tijdens deze tweede editie van Moes District kennis met talloze lekkernijen. Wat te denken van verse patés en terrines uit Frankrijk, kleurrijke paddenstoelen uit de Hollandse klei, ambachtelijk ijs in alle kleuren van de regenboog, seizoensgroenten waarvan het water je in de mond loopt of geitenkaas in tien variaties? En niet te vergeten de 'ins and outs' van chocola - van cacaoboon tot heerlijke bonbon en echte hamburgers met verse ingrediënten en eerlijk vlees. Dat alles natuurlijk onder het genot van een smakelijk drankje. Om mee naar huis te nemen, om direct op te eten, of allebei.

Locatie 
Moes District wordt gehouden in de overdekte binnenplaats van de Mini Mall, gevestigd in de bogen van het voormalige NS station Hofplein. De Mini Mall bestaat uit retail- en horecaruimtes voor ondernemers, kunstenaars en ontwerpers om in dit gebied een levendige mix van ondernemerschap en creativiteit te huisvesten.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4030.jpg