Als vanouds stappen "de Nacht van de Kaap"

Zaterdag 7 september viert het muziek festival De Nacht van de Kaap haar 5e jubileum o.a. met een Ode aan het Internationale Drinklied, een Wereldse Kroegentocht, Tatoeages en Sterke Verhalen. Maar biedt ook een gratis opwarmertje voor de dagjesmensen en vroege slapers!

Levens- en drinkliederen met o.a. Karin Bloemen en Richard Groenendijk 
De Nacht staat net als voorgaande jaren in het teken van Levensliederen en Sterke Verhalen. Op het grote podium op het Deliplein, het hart van het festival, brengen artiesten als Karin Bloemen, Astrid Nijgh, Mylène d'Anjou, Richard Groenendijk, Stringcaster, Peter de Koning & De Flamingo’s en Pierre van Duijl onder leiding van orkestleider Martijn van Agt een Ode aan het Internationale Drinklied. Van klassiekers tot hedendaagse hits, zoals Japie de Portier (Jaap Valkhof), Bestel Maar (Rowen Heze) en Ik Doe Wat Ik Doe (Astrid Nijgh). Meer verklappen we niet!

Sterke Verhalen met spraakwaterval Jack Kerklaan
Rotterdams illustere spreekstalmeester Jack Kerklaan vertelt in Theater Walhalla de nodige Sterke Verhalen. De razende reporter van RTV Rijnmond, conferencier, beroepsouwehoer alsmede gastheer van de legendarische nachtclub Le Gland d'Or, Kapitein Stubing van Camping Rotterdam, schrijver, plaatjesdraaier en niet in de laatste plaats fantast schudt de verhalen over o.a. Katendrecht zo uit  zijn mouw, maar daagt het publiek uit om met een nog sterker verhaal te komen. De winnaar komt in het bezit van de felbegeerde Lippendiarree Troffee. Showorkest Bakker Lutz zorgt voor de muzikale omlijsting van de verhalen onder leiding van Joris Lutz en Martin Bakker.

Muziek uit alle windstreken
Ga ook op een Wereldse Kroegentocht in de omliggende horeca van het Deliplein en Het Grootste Danspaleis van Nederland (Fenixloods 1) met Yes Sir Boss - Blazing Ska met Indie Roots, United Vibrations - 12-tone Afro-beat/Funkpunkjazzalicious, Michael Prins -  De Beste Singer-Songwriter van Nederland,  Rilan & the Bombardeers - Rock met een Soul, Dave Arcari - Schotse Folk in de kroeg met Amerikaanse Blues, Pistoleroz De La Paz - Exotische ritmes onder zonnige melodieën, Elyas Khan – even exotisch als zijn verschijning, DJ TinTin – De DJ die in ’80 Rotterdam liet kennis maken met Jazz-Dance, Inge Sax & Friends – Vuige SoulPowerFunk, DJ Socrates – Heeft de muzikale antwoorden, Stringcaster – Doorgewinterde muzikanten met roots in Bluegrass en Country, Hotrock – lekkere nummers met een rockabilly saus en meer!

Het volledige programma staat op www.denachtvandekaap.nl waar ook het blokkenschema zal worden gepubliceerd voor het festival.

Warmdraaien voor de Nacht
In samenwerking met  Rotterdam Festivals en in het kader van de Wereld Haven Dagen, presenteert De Nacht van de Kaap een gratis opwarmertje voor de Nacht van 17:00 uur tot 20.00 uur op het Rijnhavenplein. The Balconyplayers en De Bucketboyz zullen de dagjesmensen van de Wereldhavendagen en vroege slapers vermaken in het begin van de avond, waarna vanaf 20.00 uur het programma van De Nacht van de Kaap losbarst op het Deliplein met de Ode!

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5405.jpg