Sinterklaas intocht in Rotterdam

Op 16 november 2013 is het eindelijk zo ver en zal Sinterklaas na een lange reis aankomen op het Willemsplein in Rotterdam.
Om 12.30 start daar een muzikaal programma met de Sinterklaasfeverband, Disco Piet, Kinderkoor Prettig Weekend. Tijdens deze show zal Sint Nicolaas onthaald worden door burgemeester Aboutaleb en zal hij worden toegezongen door de kinderen van Rotterdam.
Aansluitend vertrekt Sinterklaas om 13.30 voor de intocht door de stad.
Het Willemsplein zal vanaf 12.00 toegankelijk zijn voor al het publiek die Sinterklaas willen verwelkomen.

Pietenplein

Om 15:25 wordt Sinterklaas op het Pietenplein verwacht (Grotekerkplein). Vanaf 12:30 kunnen kinderen op het Grotekerkplein hun pieten diploma halen en zich zo in de voetsporen van een echte Zwarte Piet wanen. Tevens staan daar diverse klimtoestellen voor de kinderen waar ze zich een middag leuk op kunnen vermaken.

Sinterklaasfever team

Het thema dit jaar is “Dans je fit voor Sinterklaas”.

Het Sinterklaasfever team heeft weer nieuwe Sinterklaasliedjes gemaakt speciaal voor de intocht. Deze nummers worden naar alle basisscholen van Rotterdam gezonden zodat die zich alvast kunnen voorbereiden .

Sinterklaas wordt een dagje ouder en hij weet hoe belangrijk het is om goed fit en gezond te zijn. Zeker als je zulk belangrijk werk hebt als hij. Daarom is het goed om te bewegen en te sporten. En ook de Zwarte Pieten moeten goed fit zijn, want anders kunnen ze nooit in zo’n korte tijd zoveel daken beklimmen. Daarom heeft Disco Piet iets bedacht: we gaan niet alleen fietsen, hardlopen, hockeyen of voetballen! Nee, we gaan ook dansen en zingen! We dansen ons fit voor Sinterklaas. Als Sint met de boot aankomt in Rotterdam, verrassen we Sinterklaas door met zijn allen het liedje “Dans je fit voor Sinterklaas” te zingen en te dansen.

Organisatie

De Intocht van Sinterklaas wordt dit jaar voor de 62ste keer belangeloos georganiseerd door het Sint Nicolaas Intocht Comité, een onderdeel van het Rotterdamsch Studenten Corps. Olivier de Ruiter, voorzitter van het SNIC: “wij zijn trots dat wij als studenten zo iets moois voor onze stad kunnen organiseren. Dit is voor mij de 2e keer dat ik het doe en de lach die je op het gezicht van de kinderen kunt toveren is onbetaalbaar. Dit jaar doen we het voor de 62ste keer, zo proberen wij als studenten ook weer wat terug te doen naar onze stad “Rotterdam”! De afgelopen jaren hebben wij nauw samen gewerkt met Xplo Music & Events en Rotterdam Festivals. Dit heeft er toe geleid dat de organisatie steeds professioneler wordt en dit komt natuurlijk ten goede aan de kwaliteit van dit prachtige evenement.

Als organisatie willen wij ons zoveel mogelijk buiten de huidige commotie omtrent Sinterklaas houden. Als de tijd komt dat er veranderingen worden doorgevoerd dan zullen wij daar zeker in mee willen doen, maar wij vinden dat dit landelijk bepaald moet worden en dat dat niet alleen aan ons is om te implementeren. Het blijft een feest voor de kinderen en wij doen ons uiterste best om voor hun een fantastische dag te organiseren.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2749.jpg