Hameetman in het Oude Noorden in de planking ban

Dinsdag in Rotterdam, een als altijd drukke en gezellige Zwart Janstraat, waar onze verslaggever met zijn zojuist op de markt gescoorde eerste verse Hollandse tuinboontjes liep te genieten van alle wereldburgeressen  die voorlopig weer regenjasloos  de zomer tegemoet gingen. Tijd voor een verfrissing in het enige echte en eerste verzamelpunt van ondernemend Rotterdam: Cafe  Hameetman

En jawel hoor, weer was hij getuige van een planking! Ook deze keer keek de barkeper  vreemd op want er was nog nooit een planking in het Oude Noorden geweest. Geschrokken reageerde de altijd verzorgde en gastvrije uitbater Gilbert toen bleek dat de planking ging plaatsvinden op het biljart van de lokale vereniging Krijt OP Tijd.  Gerustgesteld toen de planker voorspelde dat  Hameetman tot een bedevaartsoord zou uitgroeien voor planking fans van  de back flip planking wereldwijd, schonk hij de glazen nog eens royaal vol.

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
P1000391.jpg