Welkom op Art Rotterdam

De beurs om opkomend talent te ontdekken van 11 t/m 14 februari, 2016 in de Van Nellefabriek,

Rotterdam Art Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot de plek om jonge kunst te ontdekken.

Ook deze 17e editie brengt u de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in verschillende tentoonstellingsmodellen. Hierin kunt u vanuit verschillende invalshoeken de rijke schakering van de hedendaagse kunstproductie aanschouwen; videokunst in Projections, installaties en performances in Intersections, de nieuwste generatie jonge Nederlandse kunstenaars in Prosepects & Concepts en jonge galeries met solopresentaties in de New Art Section. Met deze rijkdom aan jonge kunst en de uitgebalanceerde mix van commerciële en niet commerciële presentaties is Art Rotterdam een liefhebbersbeurs die internationaal opvalt in de volle internationale beurzenagenda

Introductiefilm, Reflections, Artsy.net
Om uw eigen weg te vinden naar hetgeen u inspireert verstrekt Art Rotterdam dit jaar op en rond de beurs extra informatie zodat u zich een goed beeld kunt vormen van hetgeen aangeboden wordt. Zo zal de bekende kunstcriticus Hans den Hartog Jager in een introductiefilm zijn persoonlijke hoogtepunten van de beurs toelichten. De film is te zien in de afdeling Intersections en zal het ideale startpunt zijn voor uw bezoek aan de beurs. Onder de naam ‘Reflections’ brengen we een driedaags discussieprogramma dat is vormgegeven door Galerie West, Witte de With Center for Contemporary Art en het maandblad voor actuele kunst Metropolis M. Om u ook digitaal volledig op de hoogte te brengen van wat er aangeboden wordt op Art Rotterdam kunt u vanaf een week voor de beurs overzichtelijk zien welke galerie wat brengt en wordt achtergrondinformatie geboden via het digitale kunstplatform Artsy.net

Beleef Art Rotterdam in de spectaculaire ruimtes van Unesco’s Werelderfgoed van 11 tot en met 14 februari 2016.
Art Rotterdam, Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
Rotterdam www.artrotterdam.com

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0075.jpg