De Rotterdamse part-time Occupy activist

Met heel veel trots geven we kennis van de geboorte van…. de Part Time Activist. In Rotterdam, stad waar de mouwen altijd worden opgestroopt, voeren we actie op efficiënte wijze! Wij, betrokken Rotterdammers, kiezen voor een nieuwe vorm van protesteren.

We kunnen niet 24 uur per dag onze tent opzetten op het Beursplein, niet omdat we dat niet willen maar omdat wij ook andere verantwoordelijkheden zijn aangegaan.

We hebben kinderen die ons nodig hebben, werkgevers en werknemers die dagelijks op ons rekenen.  We studeren om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. We zorgen voor onze ouders, verlenen mantelzorg, verrichten vrijwilligerswerk bij sportclubs en buurthuizen, passen op onze kleinkinderen. Net als jij…. toch?

Wij gaan voor duurzaam activisme, voor continuïteit, voor de lange adem die nodig is om van OccupyRotterdam een succes te maken.

Kortom Part Time Activisme werkt!

Wie zijn de trotse ouders?

OccupyRotterdam is tegelijk met meer dan 900 Occupy acties in steden over de hele wereld op zaterdag 15 oktober gestart, in navolging van de Arabische opstanden, de Spaanse Indignados en Occupy Wall Street. Sinds 15 oktober wordt elke middag voor de trappen van het WTC-gebouw op het Beursplein verzameld. Met spandoeken, flyers en dialoog worden voorbijgangers geïnformeerd en betrokken. Elke dag om 18u houden we een open bijeenkomst, waar we thema’s bespreken en actieplannen maken.

OccupyRotterdam heeft bewust geen leiders of vertegenwoordigers en we zijn niet gelieerd aan een instituut, organisatie of politieke partij. Dit is een actie namens, door en voor iedereen. We nodigen allen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en een verbetering te bewerkstelligen!

Wij maken gebruik van ons recht om vreedzaam bijeen te komen, zonder geweld, zonder uitsluiting van wie dan ook. Vooruitgang, samenwerking en bewustwording – daar streven we naar. Tot ziens op het Beursplein.

 

Rotterdam, zaterdag 22 0ktober

De demonstratie van Occupy in Rotterdam was zaterdagmiddag rond 15.00 uur afgelopen. De protestmars begon ongeveer om 13.15 uur vanaf het WTC-gebouw aan de Coolsingel. Zo'n 150 betogers liepen een route door het centrum, waarna ze weer terugkwamen bij het WTC.

Volgens een van de deelnemers is de demonstratie rustig verlopen. Occupy-deelnemers blijven net als andere dagen tot ongeveer 19.00 uur op het Beursplein. ''Voor onze eigen veiligheid kamperen wij hier niet'', legde een van de actievoerders uit.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4922.jpg