Erasmusspeld voor Ahmed Mokhtari

Vanavond om 20.00 uur reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb de Erasmusspeld uit aan de heer Ahmed Mokhtari. Hij ontvangt de speld omdat hij zich zowel professioneel als vrijwillig langdurig heeft ingezet voor Rotterdammers van Marokkaanse en Turkse afkomst. De uitreiking gebeurt tijdens een bijeenkomst van het Expertiseteam, een team van (Marokkaanse) Rotterdammers die hun talent en ervaring inzetten om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten.

Ahmed Mokhtari levert al ruim 40 jaar een belangrijke bijdrage aan de sociale integratie van veel nieuwe Rotterdammers. Hij heeft als ambtenaar, maar vooral ook als actieve Rotterdammer, veel betekend voor nieuwkomers en voor de Rotterdamse samenleving. In de jaren ’70 heeft hij de eerste generatie gastarbeiders geholpen om de Nederlandse taal te leren en hen wegwijs gemaakt in de samenleving. In de jaren ’80 en ’90 stimuleerde hij hen om maatschappelijk actief te worden (bijvoorbeeld in verenigingen, buurthuizen of moskeeën) en gebruik te maken van hun stemrecht. Daarnaast heeft hij zich in die periode ingezet om de participatie van met name allochtone ouderen op basisscholen te bevorderen. Ook is de heer Mokhtari vaak opgetreden als tolk tussen allerlei instanties, ouders en jongeren.

In zijn vrije tijd was en is hij nog steeds een steunpilaar voor velen. Hij is altijd bereid tijd vrij te maken om mee te denken, te adviseren en waar nodig tot actie te komen. Vele nieuwkomers, studenten, intermediairs en vrienden geeft hij de moed en het vertrouwen om te investeren in hun eigen toekomst en in de stad. Ook staat hij samen met andere vrienden kwetsbare personen en gezinnen bij met raad en daad, kleding, keukenspullen en geld.

Erasmusspeld

De heer Mokhtari komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij zich op sociaal / cultureel gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5987.jpg