Wijnbar Janssen en van Dijk op 62 in Ranglijst Cafe Top 100 2011

Vorig jaar scheelde het een haartje, maar dit jaar is De Groene Weide het beste café van Nederland. Van een bescheiden dorpscafeetje groeide de zaak uit tot een bedrijf met landelijke bekendheid. De top 100 voor 2011 telt verder zeventien nieuwkomers en 49 stijgers.

Eén van de grote stijgers is wijnbar Janssen en van Dijk in de Westewagenstraat in Rotterdam. Vorig jaar goed voor plaats nr 96 in de top 100, dit jaar is wijnbar Janssen en van Dijk gestegen naar positie 62 op de Ranglijst Cafe Top 100 2011, een meer dan riante stijging. De dames van de wijnbar hebben duidelijk hun beste beentjes voorgezet in 2010. Het complete gezelschap werd maandagavond opgehaald door een smetteloos witte limousine en vervoerd naar de bekendmaking in Utrecht. Dat de champagne rijkelijk had gevloeid was duidelijk toen de dames s'avonds laat weer in Rotterdam bij de wijnbar werden voorgereden.

Bijna vierhonderd cafébazen en hun personeelsleden waren naar Utrecht gekomen om de bekendmaking van de nieuwe Café Top-100 mee te maken. In de Winkel van Sinkel waren bijna tachtig cafés uit de lijst aanwezig.

Het was voor de eerste keer dat de winnaar van de Café Top-100 tijdens een event bekend werd gemaakt. Andere jaren werd de winnaar daags voor het verschijnen van de lijst met topcafés telefonisch op de hoogte gebracht.

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_3293.jpg