BeeSmart wint Europese aanbesteding Bibliotheek

Bibliotheek Rotterdam heeft bekend gemaakt in het kader van de Europese Aanbesteding Gebruikerspas en Betaalautomatenvoorzieningen, de opdracht te gunnen aan ICT-bedrijf BeeSmart. Het gaat om een overeenkomst voor zes jaar die betrekking heeft op het realiseren van een totaalconcept voor het publiek met onder meer betaalautomaten, print/kopieerstations, downloadstations, het beheer van de publieksomgeving, centrale besturingssoftware, artikelverkoop en een innovatief draadloos internetconcept.

Bibliotheek Rotterdam is met 25 vestigingen, een Bibliobus en een jaarlijks bezoekersaantal van zo’n 2,6 miljoen mensen de meest populaire culturele instelling van Rotterdam. Bibliotheek Rotterdam heeft met BeeSmart bewust gekozen voor de oplossing die het beste aansluit bij de visie en missie van de bibliotheek. Een oplossing die staat voor kwaliteit, innovatie, toekomstgerichtheid en een integrale aanpak.

BeeSmart levert een gecentraliseerde omgeving waarin diverse publieksdiensten worden geïntegreerd en gebruikt op basis van de ledenpas. Hiermee creëert Bibliotheek Rotterdam een waardevol platform waarop zij haar diensten effectiever kan inzetten en waarmee ze haar klanten beter leert kennen. Want juist door de integratie op één platform is een goede analyse mogelijk van het gebruik en de interesses van de klanten. Hiermee wordt het risico op extra koppelvlakken voorkomen, is ook de visie van Bibliotheek Rotterdam.

Ook kunnen klanten eenvoudig openstaande bedragen zoals boetes, leengeld en contributie voldoen bij de betaalautomaat en het saldo van de pas raadplegen. Verder kan de pas gebruikt worden voor kopiëren, printen, scannen, internetten (ook draadloos) en downloaden.  Bibliotheek Rotterdam krijgt inzicht in het gebruik van haar diensten en de financiële transacties met de pas via diverse rapportagemogelijkheden.

Over BeeSmart

BeeSmart is een innovatief ICT-bedrijf met unieke oplossingen voor bibliotheken, scholen, de zorgsector en het MKB. BeeSmart verzorgt o.a. cashless dienstverlening en het outsourcing concept Het Slimme Werken. Daarnaast biedt BeeSmart compleet beheerde diensten op het gebied van gaming en WiFi en oplossingen voor multifunctionele printers, document management, digitaal printen, VoIP, datalijnen en telefoniediensten. Slim toegepaste business software en ICT zorgt hierbij enerzijds voor minder kosten en minder zorgen en anderzijds meer functionaliteit, inzicht en gemak.

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
P1020004.jpg