Forse ingrepen bij Rotterdamse sociale dienst op komst

Het stadsbestuur van Rotterdam gaat drastisch ingrijpen in de werkwijze van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). Het college wil snel af van gesubsidieerde banen en re-integratiebureaus.
Bezuinigingen van het Rijk en een tekort van meer dan 100 miljoen op de bijstandsbegroting nopen het college tot hard ingrijpen. Hoe het pakket aan bezuinigingen er precies zal uitzien is nog niet bekend, maar vast staat al wel dat de maatregelen ver zullen gaan.
Zo hoopt het stadsbestuur versneld een einde te maken aan de gesubsidieerde banen, zegt wethouder Arbeidsmarkt Korrie louwes (D66).

Vrijwilligerswerk
Om mensen die zelf maar moeilijk werk kunnen vinden aan een baan te helpen, heeft het college de hoop gevestigd op afspraken met het bedrijfsleven. Wie echt niet aan werk kan komen, moet desnoods vrijwilligerswerk gaan doen. Te duur geachte re-integratiebureaus worden bovendien niet meer ingehuurd.

Eerste werkdag Florijn
Voormalig wethouder van Sociale Zaken Dominic Schrijer stapte onlangs noodgedwongen op na onenigheid over de hoogte van de bezuinigingen met de rest van de wethouders én zijn eigen PvdA.
Schrijers kersverse opvolger Marco Florijn zal de plannen volgende week officieel presenteren aan de gemeenteraad. Later vandaag zal hij worden geïnstalleerd als wethouder.
Bron: rijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5987.jpg