Inhuren werklozen voorwaarde voor opdracht

Rotterdam maakt het inhuren van werklozen tot  voorwaarde voor een opdracht. Bedrijven die in aanmerking willen komen voor klussen in de Rotterdamse buitenruimte, moeten voortaan minimaal 20 procent van de loonkosten besteden aan moeilijk bemiddelbaar personeel. Het gaat om langdurig werklozen of ingehuurde werknemers die sociale banen hebben, bijvoorbeeld bij de Roteb.

Het Rotterdamse college introduceert een soort puntensysteem. Bedrijven die bijvoorbeeld de groenvoorziening verzorgen of straten onderhouden krijgen voordelen naarmate ze meer kwetsbare werknemers in dienst hebben.

Verplicht

Het kan dan gebeuren dat een bedrijf meer geld vraagt dan de concurrentie, maar toch de opdracht krijgt vanwege het maatschappelijke nut. Het percentage van 20 procent is een ‘beslissend criterium’. Wie er niet aan voldoet, krijgt geen opdrachten van Gemeentewerken, dat ieder jaar ongeveer 35 miljoen euro aan externe bedrijven uitgeeft.

Eerste contract

Wethouder Marco Florijn (Sociale Zaken) kondigde eerder al aan dat hij bedrijven die voor de gemeente werken zou gaan verplichten langdurig werklozen in dienst te nemen. Die plannen zijn nu dus helemaal uitgewerkt. Binnenkort komt Gemeentewerken Rotterdam met de eerste aanbesteding die op deze manier is gedaan.

De regels zijn bedoeld om mensen aan het werk en uit de bijstand te houden.

Bedrijfsleven

Veel banen van mensen die gesubsidieerd werk verrichten staan momenteel op de tocht. Het Rijk bezuinigt ongeveer 190 miljoen euro op de zogenoemde ID-banen. In Rotterdam dreigen daardoor ongeveer 1700 mensen hun werk te verliezen. De vierhonderd tot vijfhonderd ID'ers die bij de gemeente zelf aan de slag zijn, mogen blijven.
Bron; rijnmond.nl

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5987.jpg