3 Rotterdamse horecazaken in cafe top 100

De café top 100, de lijst met beste cafés van Nederland volgens Misset Horeca. De lijst wordt voor het negende jaar samengesteld. In de jury zitten allemaal ex-horecamensen en de Misset Top 100 is de enige uitverkiezing in Nederland.

De populariteit op social media was groot. Gisteren werd er de hele dag al flink getwitterd over de Café Top 100. Kort na middennacht behoorde #cafetop100 tot de meest gebruikte hashtags op Twitter. De hashtag was op 01.45 uur nummer vier achter #duined, #porbos en #DolfJansen.

In Rotterdam staan 3 horeca zaken in de cafe top 100, 2 stijgers en 1 daler, te weten:
De Ballentent van 24 naar 22, Dudok van 74 naar 64 en Wijnbar Janssen en Van Dijk van 62 naar 67

Ook onder de aanraders voor 2012 bevinden zich 3 Rotterdamse horeca zaken, Café Ari, Pol en de De Witte Aap.

De jury van de Café Top 100 wordt gevormd door zeventien mannen en vrouwen. De meesten met een rijk verleden als (top)kastelein en ondernemer. Een aantal won zelf de Café van het Jaar-titel. Met een kennersoog beoordelen zij hun collega’s.

Voordag de jury het land ingaat, is er een longlist gemaakt van vele honderden cafés. Jaarlijks komen hier nieuwe cafés bij en vallen zaken af. Alle bedrijven op deze lijst zijn in 2010 meerdere keren bezocht, op willekeurige momenten. In lente, zomer of herfst. Bij mooi (terras)weer en regen. Vaak gaan de juryleden op stap met een tweede persoon (partners en vrienden of vriendinnen) om het cafébezoek zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Juryleden hebben een bepaalde regio of stad toegewezen gekregen om de onderlinge kwaliteit van cafés te kunnen vergelijken.
Bron: missethoreca.nl

 

 

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5405.jpg