"Lekker Belangrijk" van Dansstudio La Barre

Terbregge

Lekker Belangrijk wordt gedanst door de oudere kinderen van Dansstudio la Barre en gaat over alles wat zij belangrijk vinden. Vrijheid, school en gelijkheid komen voorbij. Maar natuurlijk gaat het óók over uiterlijkheden, geld en vriendjes. Wat voor de een belangrijk is, vindt de ander "lekker belangrijk", en andersom. En voor álle dansers van la Barre geldt: het is belangrijk dat ú erbij bent!

Dansstudio la Barre is sinds 2006 actief in Hillegersberg en sinds 2011 en 2013 ook in Kralingen en Schiebroek. Er worden danslessen aangeboden voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook voor de mama’s, papa’s en broertjes is er genoeg te doen. Zo zijn er ook yoga, pilates, musical, hiphop en breakdance lessen.  Dansstudio la Barre staat voor dansplezier, persoonlijk contact en talentontwikkeling.


"Lekker Belangrijk" van Dansstudio La Barre uit Terbregge


Dansstudio La Barre in Theater Zuiplein met "Lekker Belangrijk"

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5498.jpg