Er is veel in het Oude Noorden

Oude Noorden

Er is veel te zien en te vinden in het Oude Noorden. Fijnproevers weten het al, maar nog meer Rotterdammers mogen het ontdekken. Vrijdag 21 december startte daarom de winkelcampagne Oude Noorden met het uitdelen van 5.000 gratis gevulde tasjes en shoppinggidsen.

Vele bijzondere winkels
Vilt, wol, leer, design, kleding, biologisch eten, vintage meubels of bubbels en wijnen, je komt het allemaal tegen in de vele winkeltjes die het Oude Noorden rijk is. De handige shoppinggids leidt de bezoeker er langs.

Exclusieve Oude Noorden-tas
Rotterdammers die de komende tijd in het Oude Noorden winkelen, krijgen een exclusieve Oude Noorden tas. Behalve de handige gids, vindt de shopper hierin een vilten sleutelhanger, postcards en leuke recepten uit de wijk.

'In no time de ware wannahaves'
Ondernemers in het Oude Noorden geven de komende tijd 5.000 tasjes weg. Van de 'shopping guides' worden er 15.000 verspreid in heel Rotterdam. Met deze gids weet de liefhebber ‘binnen no time waar hij moet zijn voor de wannahaves’, een goede bak koffie of een anders-dan-anders etentje. De horeca in het Oude Noorden valt de bezoekers al langer op, de wijk scoort met zes IENS toppers 2013 goed op de lijst.

Gebiedspromotie Oude Noorden
Het Oude Noorden is volop in ontwikkeling. De oude stadswijk is steeds meer in trek bij jonge gezinnen en Rotterdammers die houden van het stadsleven. De wijkaanpak ‘Naar ’t Gouwe Noorden’ begint zijn vruchten af te werpen. Pleinen en straten worden groener en kindvriendelijker, de historische stijl van huizen en straten is weer zichtbaar, er zijn nieuwbouwplannen voor de Rottebocht en Soetendaalseplein plus de winkels hebben een betere uitstraling.

Bron: rotterdam.nl

Nieuwe website van het Oude Noorden

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5620.jpg