Route du Nord verhuist

Oude Noorden

Na tien succesvolle kunstroutes in het Oude Noorden van Rotterdam, verhuist Route du Nord dit jaar naar het Zomerhofkwartier. Dit gebied is grofweg gelegen tussen de Teilingerstraat en het voormalig Station Hofplein in Rotterdam-Noord. In en rondom onder andere de Mini Mall en in samenspraak met lokale clubs, galeries en winkels, vindt hier tussen donderdag 7 en zondag 9 juni de elfde editie plaats van het populaire Route du Nord.

Het Oude Noorden maakte gedurende die jaren een culturele bloei door en Route du Nord droeg hier onmiskenbaar aan bij. Anno 2013 zijn er op het Zwaanshals, de Zaagmolenstraat, -drift en -kade nog nauwelijks lege winkelpanden te vinden en dit betekent ruimtegebrek voor de kunstroute. Het Zomerhofkwartier biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Een nieuwe plek om compleet onder te dompelen in Route du Nord-sferen. Niet alleen de ruimtes maar ook het straatbeeld worden daarbij verlevendigd met verassende guerrilla- en pop up-acties van muzikanten, voordragende dichters en schrijvers en kunstperformers. Daarnaast zijn er concerten en DJ’s in de clubs en cafés die de buurt rijk is. Er wordt, zoals altijd, gestreefd naar een mix van klinkende namen naast lokale en minder bekende kunstenaars, dichters en artiesten, onder het motto: Van underground tot high end!

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
P1020004.jpg