Route du Nord verhuist

Oude Noorden

Na tien succesvolle kunstroutes in het Oude Noorden van Rotterdam, verhuist Route du Nord dit jaar naar het Zomerhofkwartier. Dit gebied is grofweg gelegen tussen de Teilingerstraat en het voormalig Station Hofplein in Rotterdam-Noord. In en rondom onder andere de Mini Mall en in samenspraak met lokale clubs, galeries en winkels, vindt hier tussen donderdag 7 en zondag 9 juni de elfde editie plaats van het populaire Route du Nord.

Het Oude Noorden maakte gedurende die jaren een culturele bloei door en Route du Nord droeg hier onmiskenbaar aan bij. Anno 2013 zijn er op het Zwaanshals, de Zaagmolenstraat, -drift en -kade nog nauwelijks lege winkelpanden te vinden en dit betekent ruimtegebrek voor de kunstroute. Het Zomerhofkwartier biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Een nieuwe plek om compleet onder te dompelen in Route du Nord-sferen. Niet alleen de ruimtes maar ook het straatbeeld worden daarbij verlevendigd met verassende guerrilla- en pop up-acties van muzikanten, voordragende dichters en schrijvers en kunstperformers. Daarnaast zijn er concerten en DJ’s in de clubs en cafés die de buurt rijk is. Er wordt, zoals altijd, gestreefd naar een mix van klinkende namen naast lokale en minder bekende kunstenaars, dichters en artiesten, onder het motto: Van underground tot high end!

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2749.jpg