Muziek op de Rotte

Oude Noorden

Drie dagen lang klassiek, tango en jazz vanaf een drijvend podium. Van donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni is de Rotte in Rotterdam de thuishaven voor de muziekliefhebber. Vanaf de kade aan het Noordplein laat publiek zich meevoeren op de klanken van zwoele tango, klassieke muziek en ontwapenende jazz. Dit jaar pakt het festival groots uit. Bekende (internationale) namen als Benjamin Herman, Sinfonia Rotterdam, Ocobar, Los Locos Lindos en Mijke Loeven Band, maar ook Rotterdams talent, betreden het drijvende podium op de Rotte.

Muziek op de Rotte start op donderdag 20 juni met het jongerenpodium waar o.a. de Tiger Girls en Stoker en Janse optreden. Aansluitend geeft Lumumba festival een swingende show weg met Congolese dans en muziek.

Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van de stad, staat traditiegetrouw ieder jaar met veel plezier op de Rotte. Dit jaar spelen zij op vrijdag 21 juni op een dynamische en indringende wijze muziek van klassieke meesters, onder leiding van dirigent Conrad van Alphen.

Ook Ocobar, de voormalige huisband van het televisieprogramma Holland Sport, laat deze avond van zich horen. Muziek die puur en ‘anders’ is, met hier en daar een knipoog.

Zaterdag 22 juni zit bomvol verschillende muziekstijlen. ’s Middags is er onder andere zwoele Argentijnse tango van Los Locos Lindos. Deze groep van vijf jonge, internationale muzikanten heeft elkaar ontmoet aan de afdeling Argentijnse Tango van het Rotterdamse Codarts Conservatorium. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor tango vormt de basis voor dit muzikale avontuur. In de Buitensalon ervaren bezoekers zelf de magie van de tango tijdens demonstraties en proeflessen van dansscholen Cuartito Azul en Alma de Tango.

 

Het muziekfestival gaat ook op zoek naar de ruwe diamanten en toptalenten uit Rotterdam Noord met het talententraject Richting Noordplein. Muzikanten strijden om een podiumspot tijdens het Noord Bruist Festival op 23 en 24 augustus op het Noordplein in Rotterdam. In deze voorronde laten de bands Headsmoke, The Arthurs, Raise The Ace, RASS en Starfish zien wat zij in huis hebben.

Muziek op de Rotte wordt in stijl afgesloten met Jazz op de Rotte. De Rotterdamse Mijke Loeven brengt Nederlandstalige jazz met haar eigen band. Ook Benjamin Herman, oprichter van New Cool Collective en afkomstig uit Rotterdam Noord, treedt met een kleine formatie op. Naast jazz experimenteert hij met dance, surf, punk, en traditionele muziek. Hiermee weet hij ook muziekliefhebbers buiten de jazz te boeien.

Wanneer? Donderdag 20 juni (vanaf 17.00 uur)

Vrijdag 21 juni (vanaf 19.00 uur)

Zaterdag 22 juni (vanaf 14.00 uur)

Prijs: Toegang gratis

Plaats: Kruising Zaagmolenkade/Noordplein/Noorderbrug

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4935.jpg