Girafje geboren in Blijdorp

Blijdorp

Al in december van het afgelopen jaar werd er in Diergaarde Blijdorp rekening gehouden met de geboorte van een girafje. Ondanks het separeren van de aanstaande moeder gebeurde er helemaal niks. Maanden verstreken maar nog altijd geen girafje...

Afgelopen dinsdag was het dan toch eindelijk zo ver: moeder Marian (zelf ruim tien jaar geleden al in Blijdorp geboren) bracht een gezonde dochter ter wereld, die de naam Chloë kreeg. Vader van de kleine giraf is Banio, de trotse leider van de Blijdorpse giraffenkudde.

Met de geboorte van Chloë telt de kudde in de Diergaarde nu elf dieren en daarmee heeft Blijdorp de grootste groep netgiraffen in Europa! En die groep zal nog verder groeien, want op korte termijn gaat giraffe Anne bevallen en later in het jaar worden er nog eens twee kalfjes verwacht van Christel en Ziba. Het belooft dit jaar druk te worden op de Afrikaanse savanne in Blijdorp!

Sinds de allereerste geboorte van een girafje in Diergaarde Blijdorp (die plaats vond in 1959) zijn er in Rotterdam vele tientallen giraffen geboren. Desondanks blijft de geboorte elk nieuw kalfje nog altijd een verheugende gebeurtenis.

De giraffen in Diergaarde Blijdorp behoren tot een van de mooiste ondersoorten: het zijn raszuivere netgiraffen. Deze ondersoort heeft het in het wild momenteel moeite om te overleven, zodat het Europese fokprogramma (EEP) blij is met elke geboorte.

De verzorgster hier oog in oog met het pasgeboren girafje Chloë in Diergaarde Blijdorp. Er staan nog meer giraffe-geboortes op stapel. Binnenkort gaat giraffe Anne hopelijk bevallen en later in het jaar worden er nog eens twee kalfjes verwacht van Christel en Ziba. Het belooft dit jaar druk te worden op de Afrikaanse savanne in Blijdorp!
Bron: diergaardeblijdorp.nl

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0189.jpg