Opening Amazonica Diergaarde Blijdorp

Blijdorp

Amazonica: een tropisch vlinderparadijs. Op 27 april wordt de nieuwe vlindertuin Amazonica geopend in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Een feestelijke opening met o.a Queen Zomercarnaval 2012 Joanne Lopes, een optreden van een steeldrum crew.

En er is hoogbezoek, want de vlindertuin wordt namelijk geopend door niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet.

Het publiek kan vanaf 28 april het nieuwe tropische vlinderparadijs 'Amazonica' bewonderen. In een groot koepelvormig gebouw is een stuk Amazonegebied (ruim 2.000 m2) nagemaakt. Het is hier tropisch warm en er fladderen duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Je wandelt langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen.

Vanaf een grote zandbank, middenin de rivier, kun je het leven in en om het water bewonderen, zoals de reusachtige bladeren van de reuzenwaterlelie 'Victoria amazonica', de indrukwekkende anaconda maar ook de piranha’s en sierlijke zoetwaterroggen die in het ondiepe water langs de oevers leven.

 

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4030.jpg