Paviljoen verbindt park met medisch centrum

Hoboken

Het Museumpark Paviljoen, dat vandaag is geopend door wethouder Hamit Karakus (wonen, ro, vastgoed, stedelijke economie) verbindt het Erasmus Medisch Centrum met het Museumpark. Het paviljoen zorgt voor een aantrekkelijke looproute tussen het Erasmus MC, het Museumpark en vijf musea die aan het park grenzen.

Zowel bezoekers, medewerkers als patiënten kunnen van de route gebruik maken. Het transparante paviljoen is ontworpen door Paul de Ruiter, de architect die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Museumparkgarage. Het ontwerp van het paviljoen zoekt aansluiting op de transparante architectuur van de omliggende musea in het Museumpark, zoals de glazen wand van het Natuurhistorisch Museum, de Kunsthal en het terras bij museum Boijmans van Beuningen.

Hoboken
Het Museumpark Paviljoen is onderdeel van de aanpak van het gebied Hoboken. Het paviljoen wordt gefinancierd door Erasmus MC en de gemeente Rotterdam. Verschillende instellingen in Hoboken, waaronder het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam, de Kunsthal, Het Natuurhistorisch Museum, Boijmans van Beuningen, Het Nieuwe Instituut (het voormalige NAi) en het Chabot Museum, bewoners en de gemeente zetten zich sinds 2009 in voor het vergroten van de kwaliteiten van Hoboken op het gebied van economie, cultuur, onderwijs, wetenschap, wonen, ruimte en groen.

Healing environment 
Inspiratiebron voor de aanpak van Hoboken is healing environment, een term uit de medische en zorgsector, waar healing environment wordt beschouwd als een optelsom van omgevingsaspecten die samen voor het welzijn van mensen zorgen. In verschillende projecten, zoals de nieuwbouw van het Erasmus MC en de herinrichting van het Dr. Molewaterplein in Hoboken, komt deze visie tot uiting.

Het Museumpark Rotterdam

Informatie over Rotterdam Hoboken

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_4922.jpg