Rijnhavenbrug geeft toegang tot het centrum

Katendrecht

Dolf Jansen praatte het geheel op onnavolgbare wijze aan elkaar, Brigitte Kaandorp strooide zand op de Rijnhavenbrug om de gladheid te bestrijden en Joris Lutz probeerde dapper op de Zuidzijde een honderdtal kinderen met toeters en bellen in bedwang te houden.

De Rijnhavenbrug geeft de bewoners van Katendrecht een korte verbinding met het centrum en de Wilhelminapier. De opening was ondanks de koude zeer druk bezocht. Een matig zonnetje zorgde voor het extra beetje sfeer en warmte.

De nieuwe verbinding is vandaag geopend door cabaretiers Dolf Jansen en Brigitte Kaandorp, bewoners en ondernemers van Katendrecht en de Wilheminapier, wethouder Hamit Karakus en dagelijks bestuurder Turan Yazir van de deelgemeente Feijenoord. Met een scheepshoorn als 'begeleidingsmuziek' werd met druk op de knop de brug voor de eerste keer neergelaten.

Tijdens de openingsmiddag interviewde Dolf Jansen op geheel eigen wijze enkele aanwezigen en daagde hij Brigitte Kaandorp uit om ook haar zegje te doen over de nieuwe culturele hotspot die op de zuidoever is ontstaan. De cabaretiers waren aanwezig omdat zij deze week optreden in het Nieuwe Luxor (Kaandorp) op de Wilhelminapier en in Theater Walhalla (Jansen) op Katendrecht optreden.

Rotterdam Zuid is een mooie brug rijker. Met veel kabaal en onder het toeziend oog van veel belangstellenden is woensdagmiddag de brug over de Rijnhaven voor het eerst neergelaten. De 160 meter lange brug verbindt de Wilhelminapier met Katendrecht en vergroot daarmee de aantrekkelijkheid van beide gebieden.

 

 

 

De Rijnhavenbrug

 

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
P1000391.jpg