Chaos en woede op de Oudedijk

Kralingen

De herinrichting moet de uitstraling van de Oudewijk van weleer terugbrengen. De werkzaamheden zijn gefaseerd, zodat winkels en woningen aan de Oudedijk tijdens de herinrichting zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

De Oudedijk wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te vergroten en het reizen met de tram comfortabeler te maken.

Voor informatie kunt u langskomen op het zogenaamde inloopuur.Het inloopuur, iedere eerste en derde donderdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur bij Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9.

Vanaf heden is de Kralingse winkelstraat een jaar lang op de schop. In opdracht van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk start Gemeentewerken met een herinrichting, waarbij onder meer de trambanen worden vernieuwd en de riolering vervangen.

De buurtbewoners zijn het nu al zat. Woedend op ambtenaren en gemeente omdat hun buurt is afgesloten. Midden op straat is een muur opgetrokken van betonblokken met slechts één doorgang.

Om het tijdelijke gemis van tramlijn 7 te verzachten zet de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk samen met de RET elektrische karretjes in als alternatief. Ze heten iYYo's en een ritje is gratis.

Volg de perikelen op de Oudedijk

 

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5523.jpg