Evenemententerrein in het oeverpark

Nesselande

Zoals al eerder is aangegeven wil de deelgemeente een evenemententerrein inrichten in het Oeverpark, in plaats van op de Common Green.

De kosten van deze koerswijziging zijn echter dusdanig dat het dagelijks bestuur wellicht moet terugkomen op dit voornemen. De deelraad zal zich binnenkort moeten uitspreken over het inzetten van deelgemeentelijk budget.

 

November 2003 kregen de bewoners van de Wollefoppenweg nrs. 57 t/m 75 een brief van de deelgemeente Rotterdam Prins Alexander dat men voornemens was direct ten noorden van dit gebied over te gaan tot het vellen van 58 bomen (essen, populieren, wilgen en sierkersen) en 51.219 m2 houtopstand. De reden: uitbreiding van de Zevenhuizerplas en aanleg van het Oeverpark Nesselande.

Groter gebied
Zeer frappant was dat alleen die huizen werden aangeschreven die precies, maar dan ook precies ten zuiden van het betreffende gebied liggen, terwijl de impact van een dergelijke maatregel natuurlijk een veel groter gebied bestrijkt! Vele duizenden bewoners genieten al jaren van dit prachtige groene gebied rond de Zevenhuizerplas.

http://oeverparknesselande.nl

Twee weken

Voor het indienen van bedenkingen werd twee weken de tijd gegeven. Niemand had ooit van het Oeverpark Nesselande gehoord en plannen daarvoor waren al helemaal niet bekend. Het werd dus heel hard werken voor de in de haast georganiseerde bewonersgroep. We moesten er achter zien te komen wat er aan de hand was en wat de plannen voor een Oeverpark waren.

Masterplan

Er bleek al een Masterplan Oeverpark te bestaan. Daarin stond dat men het betreffende gebied wilde omvormen tot een gebied voor 'massa recreatie'. Er moest een hotel aan de rand van de plas komen van 15 verdiepingen hoog, een overdekte speeltuin, een boulevard met 900 parkeerplaatsen die op hoogtij dagen uit te breiden is tot 1500 parkeerplaatsen maar ook een evenemententerrein en een jachthaven met de nodige bebouwing stonden gepland.

Gerekend werd op 1 tot 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Zoveel bezoekers zijn nodig om het plan rendabel te maken. Het gebied zou niet meer openbaar toegankelijk worden, omdat voor de commerciële voorzieningen delen van het gebied verkocht worden.

 

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0690.jpg