Park 16Hoven blijft groeien

Park Zestienhoven

Dit jaar start bouw van meerdere projecten en opening park - Park 16Hoven blijft gestaag groeien. Er wonen inmiddels zo’n 500 mensen in de wijk en daar komen er de komende tijd nog eens een paar honderd bij.

Dit jaar starten vier projecten en in oktober wordt het park naast de wijk feestelijk geopend.

Op vrijdag 25 april vond de officiële start bouw plaats van fase 2 van het nieuwbouwproject ‘De Allee’ in Park 16Hoven. Fase 2 van De Allee bestaat uit 27 twee-onder-een-kapwoningen en hoek- en tussenwoningen. Een groot deel van de woningen grenst met de tuin aan het water en allen zijn ze gelegen aan de Van der Waalslaan. Als symbolische handeling werd de begane grondvloerplaat op zijn plaats gelegd door de kopers en Hans Beekman (directeur Ruimtelijk Economische Ontwikkeling gemeente Rotterdam).

Samenwerking

Het project is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de kopers. Zij hebben vanaf het begin van de woningontwikkeling meegepraat met zaken als ontwerp en indeling. Dat deze methode goed werkt is bewezen door het spoedige verloop van de verkoop. In twee maanden tijd was 70 procent van dit project verkocht.

Na De Allee volgen dit jaar nog drie andere projecten. Biezenrijk (30 eengezinswoningen en zeven appartementen) in het zuiden van de wijk en De Fluwelen Weide (40 woningen) in het oosten van de wijk. Ook het project Loofrijk bouwt dit jaar een aantal nieuwe woningen.

Park

In oktober wordt het park dat naast de wijk ligt feestelijk geopend. In dit park van 25 hectare komt onder andere een hertenheuvel en een speeleiland voor de kinderen.

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_3292.jpg