Laurenstoren klaar, Markthal op diepste punt

De grootse restauratie was nodig om de staat waarin de toren verkeerde te verbeteren. Het natuursteen dat in de toren verwerkt is, is hersteld. De geelwitte verflaag op de bovenste geleding is dankzij een laserreiniging teruggebracht in oorspronkelijke stijl. Voor de grote raampartijen is voorzetbeglazing geplaatst. En de klok heeft de originele kleuren terug en de stadswapens zijn zeer minutieus opnieuw geverfd. Een mooi staaltje vakmanschap.

Visitekaartje van Rotterdam
De Laurenskerk levert in al zijn glorie al jarenlang sfeer aan het Grotekerkplein. Het Laurenskwartier is het oudste gebied van Rotterdam. Er woonden al mensen in dit gebied rond 1000 na Christus. De Laurenskerk zelf is het enige overblijfsel daarvan. Het gebied is sterk in opkomst en dat zet zich in de toekomst voort. De binnenstad moet het visitekaartje van Rotterdam worden, waar wonen, werken en winkelen hand in hand gaan. In de binnenstad is een tweede wederopbouwfase gestart. In het Laurenskwartier, waar de Laurenskerk zich bevindt, wordt aan diverse bouwprojecten gewerkt. De voorbereidingen voor de Rotta Nova en de Markthal zijn in volle gang.
Bron: gemeentewerken | persbericht

De Markthal op dieptepunt
Zo'n honderd belangstellenden kregen zaterdag een kijkje in de bouwputkeuken. Temidden van beton en staal werd de fantasie geprikkeld. Hier staat in 2014 een parkeergarage en boven zal een levendige markthandel plaatsvinden. Zes dagen in de week geopend, maandag gesloten.

De Markthal aan de Binnenrotte www.markthal-rotterdam.nl

De Laurenskerk op het Grote Kerkplein www.grotekerkplein.nl

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5498.jpg