Laurenstoren klaar, Markthal op diepste punt

De grootse restauratie was nodig om de staat waarin de toren verkeerde te verbeteren. Het natuursteen dat in de toren verwerkt is, is hersteld. De geelwitte verflaag op de bovenste geleding is dankzij een laserreiniging teruggebracht in oorspronkelijke stijl. Voor de grote raampartijen is voorzetbeglazing geplaatst. En de klok heeft de originele kleuren terug en de stadswapens zijn zeer minutieus opnieuw geverfd. Een mooi staaltje vakmanschap.

Visitekaartje van Rotterdam
De Laurenskerk levert in al zijn glorie al jarenlang sfeer aan het Grotekerkplein. Het Laurenskwartier is het oudste gebied van Rotterdam. Er woonden al mensen in dit gebied rond 1000 na Christus. De Laurenskerk zelf is het enige overblijfsel daarvan. Het gebied is sterk in opkomst en dat zet zich in de toekomst voort. De binnenstad moet het visitekaartje van Rotterdam worden, waar wonen, werken en winkelen hand in hand gaan. In de binnenstad is een tweede wederopbouwfase gestart. In het Laurenskwartier, waar de Laurenskerk zich bevindt, wordt aan diverse bouwprojecten gewerkt. De voorbereidingen voor de Rotta Nova en de Markthal zijn in volle gang.
Bron: gemeentewerken | persbericht

De Markthal op dieptepunt
Zo'n honderd belangstellenden kregen zaterdag een kijkje in de bouwputkeuken. Temidden van beton en staal werd de fantasie geprikkeld. Hier staat in 2014 een parkeergarage en boven zal een levendige markthandel plaatsvinden. Zes dagen in de week geopend, maandag gesloten.

De Markthal aan de Binnenrotte www.markthal-rotterdam.nl

De Laurenskerk op het Grote Kerkplein www.grotekerkplein.nl

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_5405.jpg