2011 geen grote kerstmarkt in Rotterdam

Helaas wordt er in 2011 geen grote kerstmarkt op het GroteKerkplein in Rotterdam gehouden! Het is ondernemers niet gelukt een dergelijk evenement te organiseren. Waar normaal gesproken de centrummarkt in Rotterdam staat, wordt dan ook dit jaar weer een poging gedaan door de gemeente iets als een kerstmarkt te organiseren.

Met het fiasco van vorig jaar nog op het netvlies belooft dit niet veel goeds, wat dergelijke zaken betreft is Rotterdam hardleers. Ondanks de keiharde belofte van vorig jaar dat "Als het een succes wordt laten we dit evenement jaarlijks terugkeren", m.a.w. als het geen succes wordt .....

Als deze markt van hetzelfde niveau wordt als het afgelopen jaar dan lijkt het verstandig uit te wijken naar steden die wel in staat zijn een gezellige kerstmarkt te organiseren. 
Zo is er de Kerstmarkt in Dordrecht, Met haar 2,5 kilometer aan parcours is ze niet alleen de grootste, maar ook de meest sfeervolle Kerstmarkt van Nederland.
Deze Kerstmarkt is niet meer weg te denken uit het historische winkel- en woonhart. Ook dit jaar weer zullen de schilderachtige havens het decor vormen van deze Kerstmarkt.

Rest mij de vraag waarom dit in Rotterdam niet tot de mogelijkheden behoort, zo moeilijk kan het toch niet zijn, het is een voorgekauwd concept.
Doki Bac: internetjournalist

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_5405.jpg