2011 geen grote kerstmarkt in Rotterdam

Helaas wordt er in 2011 geen grote kerstmarkt op het GroteKerkplein in Rotterdam gehouden! Het is ondernemers niet gelukt een dergelijk evenement te organiseren. Waar normaal gesproken de centrummarkt in Rotterdam staat, wordt dan ook dit jaar weer een poging gedaan door de gemeente iets als een kerstmarkt te organiseren.

Met het fiasco van vorig jaar nog op het netvlies belooft dit niet veel goeds, wat dergelijke zaken betreft is Rotterdam hardleers. Ondanks de keiharde belofte van vorig jaar dat "Als het een succes wordt laten we dit evenement jaarlijks terugkeren", m.a.w. als het geen succes wordt .....

Als deze markt van hetzelfde niveau wordt als het afgelopen jaar dan lijkt het verstandig uit te wijken naar steden die wel in staat zijn een gezellige kerstmarkt te organiseren. 
Zo is er de Kerstmarkt in Dordrecht, Met haar 2,5 kilometer aan parcours is ze niet alleen de grootste, maar ook de meest sfeervolle Kerstmarkt van Nederland.
Deze Kerstmarkt is niet meer weg te denken uit het historische winkel- en woonhart. Ook dit jaar weer zullen de schilderachtige havens het decor vormen van deze Kerstmarkt.

Rest mij de vraag waarom dit in Rotterdam niet tot de mogelijkheden behoort, zo moeilijk kan het toch niet zijn, het is een voorgekauwd concept.
Doki Bac: internetjournalist

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0263.jpg