Kerstmarkt in Rotterdam 2010 een lachertje

De Kerstmarkt in Rotterdam 2010. "Als het een succes wordt laten we dit evenement jaarlijks terugkeren" Mooi zo, daar zijn we weer vanaf. Het organiseren van een kerstmarkt behelst iets meer als het uitnodigen van een aantal marktkooplui die ook al op dinsdag en zaterdag te vinden zijn op de Rotterdamse weekmarkt.

Wat een ongelooflijke treurnis en dat voor een stad als Rotterdam. De eerste de beste dorpsmarkt heeft meer aantrekkingskracht als dit samenraapsel van koopwaar. De kerstsfeer is er niet, maar ja, wat verwacht je met handelaren in groente en fruit, vis, en mobiele telefoons. 2 Opgetuigde kerstboompjes aan het begin van de markt inclusief niet werkende verlichting dienen het geheel herkenbaar te maken als zijnde een Kerstmarkt.

De opmerkingen uit het publiek waren niet van de lucht en verbaasd vroegen bezoekers zich af waar de Kerstmarkt plaatsvond.

De opening was van het kaliber "begrijp jij het, dan begrijp ik het ook". Een klein klokje op een tafeltje en een aftellende wethouder die de kerstverlichting deed ontsteken. Welke kerstverlichting zag je menig bezoeker die vertwijfeld in het rond keek denken. Vervolgens werd een deuntje ingezet door de kerstman met saxofoon en een paar kornuiten onder wie een uiterst charmant zingende kerstvrouw, die echter ook niet in staat bleken het geheel op een hoger niveau te tillen. Een rondje over de Kerstmarkt deed mij besluiten zo snel mogelijk een etablissement in te schieten waar een enkele kerstbal meer toevoegde aan mijn gemoed als de totale Kerstmarkt. Het leukst nog waren de verbaasde reacties van binnendruppelende bezoekers van de markt. Mooi, dit hebben we ook weer gehad en laat dit a.u.b. nooit meer gebeuren op deze manier. Zonde van het geld en zonde van mijn tijd.
Kerstsfeer spettert er vanaf, Rotterdam maakt zichzelf belachelijk met deze kerstmarkt. Als u goed kijkt ziet u, iets links van het midden in de foto, een kerstboompje. Het is helaas niet gelukt de lampjes in dit boompje te laten branden.

www.kerstmarkt-rotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_2796.jpg