Kerstmarkt op het Grote Kerkplein

Een Kerstmarkt in Rotterdam is het plan van een aantal ondernemers uit Rotterdam. Nu heeft Rotterdam niet echt een traditie wat betreft een gezellige Kerstmarkt, sterker nog, het fiasco van de Kerstmarkt 2010 ligt nog bij menigeen vers in het geheugen.

 

Dit keer zijn het echter geen ambtenaren maar ondernemers die de stoute schoenen aantrekken en een succesvolle Kerstmarkt willen neerzetten, dat geeft de burger moed. 
De wens van deze ondernemers is een Kerstmarkt van een maand, eigentijds, overdekt, met speciale dagen voor o.a. senioren. Een Kerstfeest, dat is wat het moet gaan worden. Een Kerstfeest voor alle Rotterdammers op het Grote Kerkplein.
Vorige jaren overtreffen is geen enkel probleem, maar iets goeds neerzetten voor de Rotterdammers vergt moed en doorzettingsvermogen." Let the games begin"

Kerstmarkt Rotterdam

Kerstmarkt Grotekerkplein

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_2749.jpg