Rotterdams zangtalent, kerstfeest op de Coolsingel

Vrijdag 16 december begint de kerstperiode in Rotterdam met het ontsteken van de lichtjes in de Noorse kerstboom voor het stadhuis. De ceremonie wordt opgeluisterd met optredens van Ming’s Pretty Heroes en een gelegenheidskoor van ruim honderd Rotterdamse kinderen.

Zij zingen samen met ‘Voice of Holland’-ster Shary-An en het 14-jarig zangtalent Maral van der Spek. Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of winkelt, is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

 

Programma

Vrijdag 16 december om 17.00 uur ontsteekt burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met een vertegenwoordiger uit Oslo de lichtjes in de zeventien meter hoge kerstboom. Music Matters (muziekprojecten voor alle Rotterdammers) en Zangmakers (zangtraining voor leerkrachten en schoolkinderen) hebben voor de kerstceremonie een enorm kinderkoor samengesteld. Om de winterse kou te trotseren biedt de Noorse Ambassade tijdens de bijeenkomst een warm drankje en Noorse koekjes aan. Traditiegetrouw schenkt de stad Oslo een grote kerstboom aan de burgers van Rotterdam, dit jaar voor de 61e keer.

 

De Coolsingel stadsboulevard in Rotterdam

Kerstmarkt in Rotterdam

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0189.jpg