Rotterdams zangtalent, kerstfeest op de Coolsingel

Vrijdag 16 december begint de kerstperiode in Rotterdam met het ontsteken van de lichtjes in de Noorse kerstboom voor het stadhuis. De ceremonie wordt opgeluisterd met optredens van Ming’s Pretty Heroes en een gelegenheidskoor van ruim honderd Rotterdamse kinderen.

Zij zingen samen met ‘Voice of Holland’-ster Shary-An en het 14-jarig zangtalent Maral van der Spek. Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of winkelt, is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

 

Programma

Vrijdag 16 december om 17.00 uur ontsteekt burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met een vertegenwoordiger uit Oslo de lichtjes in de zeventien meter hoge kerstboom. Music Matters (muziekprojecten voor alle Rotterdammers) en Zangmakers (zangtraining voor leerkrachten en schoolkinderen) hebben voor de kerstceremonie een enorm kinderkoor samengesteld. Om de winterse kou te trotseren biedt de Noorse Ambassade tijdens de bijeenkomst een warm drankje en Noorse koekjes aan. Traditiegetrouw schenkt de stad Oslo een grote kerstboom aan de burgers van Rotterdam, dit jaar voor de 61e keer.

 

De Coolsingel stadsboulevard in Rotterdam

Kerstmarkt in Rotterdam

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_0189.jpg