Rotterdams zangtalent, kerstfeest op de Coolsingel

Vrijdag 16 december begint de kerstperiode in Rotterdam met het ontsteken van de lichtjes in de Noorse kerstboom voor het stadhuis. De ceremonie wordt opgeluisterd met optredens van Ming’s Pretty Heroes en een gelegenheidskoor van ruim honderd Rotterdamse kinderen.

Zij zingen samen met ‘Voice of Holland’-ster Shary-An en het 14-jarig zangtalent Maral van der Spek. Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of winkelt, is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

 

Programma

Vrijdag 16 december om 17.00 uur ontsteekt burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met een vertegenwoordiger uit Oslo de lichtjes in de zeventien meter hoge kerstboom. Music Matters (muziekprojecten voor alle Rotterdammers) en Zangmakers (zangtraining voor leerkrachten en schoolkinderen) hebben voor de kerstceremonie een enorm kinderkoor samengesteld. Om de winterse kou te trotseren biedt de Noorse Ambassade tijdens de bijeenkomst een warm drankje en Noorse koekjes aan. Traditiegetrouw schenkt de stad Oslo een grote kerstboom aan de burgers van Rotterdam, dit jaar voor de 61e keer.

 

De Coolsingel stadsboulevard in Rotterdam

Kerstmarkt in Rotterdam

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_0387.jpg