Stadhuisplein kan op de schop

Het Stadhuisplein kan op de schop. De laatste obstakels die de grote opknapbeurt nog in de weg stonden zijn weggenomen. Ondernemers rondom het plein, ontwikkelaar MAB en gemeente gaan gezamenlijk investeren in het belangrijke plein in het centrum van Rotterdam.

Een in het oog springend onderdeel van de plannen: de twee horecapaviljoens die een barrière vormen tussen de Coolsingel en het Stadhuisplein verdwijnen.

Het Stadhuisplein is een van de belangrijkste pleinen van Rotterdam. Dat wordt ook geconcludeerd in de Visie Stadhuisplein die in 2011 werd vastgesteld door de gemeenteraad. Het plein is populair en een bruisend uitgaanscentrum maar heeft niet de uitstraling die het verdient en die past bij een plein op zo’n belangrijke plek in hartje binnenstad.

Ondernemers en gemeente zijn het eens dat er een flinke ingreep nodig is op het Stadhuisplein. Om échte veranderingen op het plein mogelijk te maken moest echter een aantal hobbels worden genomen. Zo moest er een nieuwe bestemming komen voor het deels leegstaande vastgoed aan de noordzijde van het plein, moesten de terrassen worden verbeterd en moest er een oplossing komen voor de twee horecapaviljoens die het plein afsnijden van de Coolsingel. Daarnaast moest ook de buitenruimte worden opgeknapt.

Al deze hobbels zijn inmiddels genomen. De twee horecapaviljoens verdwijnen op het moment dat de vervangende ruimte in het project Cool63 aan de noordzijde van het plein gereed is, begin 2015. Bovendien hebben de horecaondernemers en vastgoedeigenaren aan de noordzijde van het plein vergevorderde  plannen om serres aan te bouwen. Vooruitlopend daarop zullen de horecaondernemers hun terrassen deze zomer al meer open maken.

De ondernemers, maar ook de omwonenden, worden betrokken bij het inrichtingsplan voor de buitenruimte. Hun opmerkingen worden meegenomen in het plan dat na de zomer klaar is. In 2014 wordt begonnen met de grote opknapbeurt van het Stadhuisplein.

Het stadscentrum van Rotterdam

 

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_5405.jpg