Stadhuisplein kan op de schop

Het Stadhuisplein kan op de schop. De laatste obstakels die de grote opknapbeurt nog in de weg stonden zijn weggenomen. Ondernemers rondom het plein, ontwikkelaar MAB en gemeente gaan gezamenlijk investeren in het belangrijke plein in het centrum van Rotterdam.

Een in het oog springend onderdeel van de plannen: de twee horecapaviljoens die een barrière vormen tussen de Coolsingel en het Stadhuisplein verdwijnen.

Het Stadhuisplein is een van de belangrijkste pleinen van Rotterdam. Dat wordt ook geconcludeerd in de Visie Stadhuisplein die in 2011 werd vastgesteld door de gemeenteraad. Het plein is populair en een bruisend uitgaanscentrum maar heeft niet de uitstraling die het verdient en die past bij een plein op zo’n belangrijke plek in hartje binnenstad.

Ondernemers en gemeente zijn het eens dat er een flinke ingreep nodig is op het Stadhuisplein. Om échte veranderingen op het plein mogelijk te maken moest echter een aantal hobbels worden genomen. Zo moest er een nieuwe bestemming komen voor het deels leegstaande vastgoed aan de noordzijde van het plein, moesten de terrassen worden verbeterd en moest er een oplossing komen voor de twee horecapaviljoens die het plein afsnijden van de Coolsingel. Daarnaast moest ook de buitenruimte worden opgeknapt.

Al deze hobbels zijn inmiddels genomen. De twee horecapaviljoens verdwijnen op het moment dat de vervangende ruimte in het project Cool63 aan de noordzijde van het plein gereed is, begin 2015. Bovendien hebben de horecaondernemers en vastgoedeigenaren aan de noordzijde van het plein vergevorderde  plannen om serres aan te bouwen. Vooruitlopend daarop zullen de horecaondernemers hun terrassen deze zomer al meer open maken.

De ondernemers, maar ook de omwonenden, worden betrokken bij het inrichtingsplan voor de buitenruimte. Hun opmerkingen worden meegenomen in het plan dat na de zomer klaar is. In 2014 wordt begonnen met de grote opknapbeurt van het Stadhuisplein.

Het stadscentrum van Rotterdam

 

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0625.jpg