Opening pocket park op de Coolsingel

De binnenstad Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker door de vergroening van de buitenruimte. De Coolsingel ondergaat een groene metamorfose. In maart zijn er tien grote platanen geplant en op 12 april heeft wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) een pocket park geopend.

Dit nieuwe kleine parkje ligt tussen de gebouwen van Robeco en de Deutsche Bank en bestaat uit verschillende groenvlakken en bankjes. Naast het nieuwe pocket park is vanaf mei, tijdens openingstijden van het museum, ook de binnentuin van het Schielandshuis vanaf de Coolsingel toegankelijk voor publiek.

De nieuwe bomen en het pocket park dragen bij om de Coolsingel weer om te toveren tot een stadsboulevard met grandeur, waar overdag en ’s avonds van alles te beleven valt. Tijdens de officiële opening sprak wethouder Van Huffelen ook over de goede samenwerking en nieuwe initiatieven op de Coolsingel. Zo verbouwt het Hilton, is horecagelegenheid BED sinds eind januari naar de Coolsingel verhuisd en staan er grote projecten in de planning als Spinoza en Forum Rotterdam. De bekendste straat van Rotterdam wordt daardoor steeds levendiger.

Ander groen in de binnenstad 
Niet alleen de Coolsingel wordt groener. In de binnenstad worden (kleine) groeninitiatieven gerealiseerd, zoals de herinrichting van kleine pleinen, hoven, braakliggende terreinen en groene gevels. Dit draagt bij aan een prettig leefklimaat op straat en biedt mensen een aantrekkelijke plek om te flaneren, winkelen of uit te gaan. Hierdoor ontstaat het gevoel van een Citylounge. Rotterdam vergroent daarom ook andere plekken in de binnenstad, zoals de Boompjeskade en het zogenaamde Stadswatergebied langs de Delftsevaart.

Ook op kleinere schaal is Rotterdam bezig met het vergroenen, zoals in de wijken Stadsdriehoek, Cool en Oude Westen. De middenberm op de Oostmolenwerf is beplant met vier grote zilveresdoorns. De Mariniersweg is acht platanen rijker. Op de Schiedamse Vest zijn voor het Turkse Consulaat twee honingbomen geplant. In dezelfde straat zijn bij het Vasteland en de Russische kerk zeven beuken en vijf ‘Anna Paulowna’-bomen geplant.

Oude Westen
In de wijk het Oude Westen zijn in overleg met bewoners van de Bloemkwekersstraat en de Zijdewindestraat geveltuintjes aangelegd. In de Bloemkwekerijstraat zijn beukenhaagjes geplant en de kinderen in de wijk hebben op de Nationale Boomfeestdag zeven nieuwe amberbomen en lavendel geplant.

 

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0387.jpg