Opening pocket park op de Coolsingel

De binnenstad Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker door de vergroening van de buitenruimte. De Coolsingel ondergaat een groene metamorfose. In maart zijn er tien grote platanen geplant en op 12 april heeft wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) een pocket park geopend.

Dit nieuwe kleine parkje ligt tussen de gebouwen van Robeco en de Deutsche Bank en bestaat uit verschillende groenvlakken en bankjes. Naast het nieuwe pocket park is vanaf mei, tijdens openingstijden van het museum, ook de binnentuin van het Schielandshuis vanaf de Coolsingel toegankelijk voor publiek.

De nieuwe bomen en het pocket park dragen bij om de Coolsingel weer om te toveren tot een stadsboulevard met grandeur, waar overdag en ’s avonds van alles te beleven valt. Tijdens de officiële opening sprak wethouder Van Huffelen ook over de goede samenwerking en nieuwe initiatieven op de Coolsingel. Zo verbouwt het Hilton, is horecagelegenheid BED sinds eind januari naar de Coolsingel verhuisd en staan er grote projecten in de planning als Spinoza en Forum Rotterdam. De bekendste straat van Rotterdam wordt daardoor steeds levendiger.

Ander groen in de binnenstad 
Niet alleen de Coolsingel wordt groener. In de binnenstad worden (kleine) groeninitiatieven gerealiseerd, zoals de herinrichting van kleine pleinen, hoven, braakliggende terreinen en groene gevels. Dit draagt bij aan een prettig leefklimaat op straat en biedt mensen een aantrekkelijke plek om te flaneren, winkelen of uit te gaan. Hierdoor ontstaat het gevoel van een Citylounge. Rotterdam vergroent daarom ook andere plekken in de binnenstad, zoals de Boompjeskade en het zogenaamde Stadswatergebied langs de Delftsevaart.

Ook op kleinere schaal is Rotterdam bezig met het vergroenen, zoals in de wijken Stadsdriehoek, Cool en Oude Westen. De middenberm op de Oostmolenwerf is beplant met vier grote zilveresdoorns. De Mariniersweg is acht platanen rijker. Op de Schiedamse Vest zijn voor het Turkse Consulaat twee honingbomen geplant. In dezelfde straat zijn bij het Vasteland en de Russische kerk zeven beuken en vijf ‘Anna Paulowna’-bomen geplant.

Oude Westen
In de wijk het Oude Westen zijn in overleg met bewoners van de Bloemkwekersstraat en de Zijdewindestraat geveltuintjes aangelegd. In de Bloemkwekerijstraat zijn beukenhaagjes geplant en de kinderen in de wijk hebben op de Nationale Boomfeestdag zeven nieuwe amberbomen en lavendel geplant.

 

 

Gerelateerde artikelen

Festival Jazz International Rotterdam klaar voor de start!

We zijn ontzettend blij dat we je op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020 onder aangepaste omstandigheden toch een cocktail van de beste Rotterdamse jazz en de spannendste muzikale ontdekkingen kunnen aanbieden. Dat doen we in de coronaproof clubsetting van LantarenVenster, waar we elke dag een 'pakketje' jazzconcerten aanbieden in een vroege én late show. In deze nieuwsbrief tippen we je alvast een aantal highlights van ons programma!

 
Over WFFR - Het verhaal van de natuur

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms. Het festival vindt plaats van  27 oktober t/m 1 november in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Dit jaar zijn de films ook online te bekijken. Het volledige programma staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020.

 
Gratis naar Museum Rotterdam

Van 5 tot en met 13 september kun je gratis naar Museum Rotterdam. Het museum hoopt op deze manier zo veel mogelijk Rotterdammers te laten zien dat het belangrijk is dat het open blijft.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseerde eerder dit jaar om Museum Rotterdam vanaf volgend jaar geen subsidie meer te geven. Hierdoor dreigt een sluiting van het museum.

 
IMG_5982.jpg